Hilarisch! Tom Cruise was de inspiratiebron voor de seriemoordenaar in 'American Psycho'

Hilarisch! Tom Cruise was de inspiratiebron voor de seriemoordenaar in 'American Psycho'

Interviewtjes terugkijken is genoeg...

Heb je American Psycho (2000) gezien? Zo niet, ga dat dan gauw doen. Indien wel, dan kan je je waarschijnlijk nog de geweldige performance van Christian Bale herinneren als de krankzinnige Patrick Bateman.

Ondanks de overdreven uitvoering besloot Bale om Bateman te modelleren naar een echt persoon om het wat meer authenticiteit te geven. En nu onthuld hij dat het niet gebaseerd was op een seriemoordenaar (wat logisch zou zijn), maar op acteur Tom Cruise!

Als Bateman niet serieus of gemeen is, heeft hij vaak een grote grijns op zijn gezicht en spreekt hij op een gewelddadige manier. Het voelt bijna alsof hij geen mens is, maar iemand die mensen observeert en uitzoekt hoe ze zich in situaties moeten gedragen.

Niet bewust zwartmaken
Tijdens een interview regisseuse herinnerde Mary Harron zich dat Bale haar op een dag belde en zei dat hij inspiratie had gevonden door naar Cruise te kijken tijdens de talkshow van David Letterman.

Er zijn online talloze fragmenten van Cruise te vinden die passen bij de beschrijving. De Mission: Impossible-acteur is vaak heel intens en komt altijd ontzettend blij over door zijn grote, cheesy grijns en overdreven bewegingen. Sommigen zien dit als geforceerd, terwijl anderen het als oprecht beschouwen.

NieuwsFilm

meest populair