Is bedenker Mark Millar nog wel betrokken bij 'Kingsman'?

Slecht nieuws voor fans van Millar.

Jim Pedd 1 december 2021 06:28 in Algemeen
Bedenker Mark Millar gaat tijdens een nieuw interview met de site Screen Rant in op zijn betrokkenheid bij de Kingsman-films. Hij lanceerde in 2012 de comics waar de films op gebaseerd zijn samen met Dave Gibbons.

De films doen het behoorlijk prima. Niet alleen komt volgend jaar prequelfilm The King's Man uit, ook staat voor een later moment een vierde film gepland, evenals een spin-off. Maar hoe betrokken is de bedenker bij dat alles?

Kingsman-rechten
Vooropgesteld is het goed om te weten dat Millar een contract heeft bij Netflix. Hij maakt voor de streamingdienst films en series. Jupiter's Legacy was de eerste serie, helaas flopte die, maar men werkt nu aan Super Crooks, een spin-off.

"Het is eigenlijk wel grappig, want ik werk voor Netflix en alleen nog maar aan Netflix-eigendommen," begon Millar het interview.

"Ik ben nog altijd deels eigenaar van Kingsman en Kick-Ass. Maar omdat die rechten elders verkeren, zijn ze geen onderdeel van de Netflix-deal. Dus ik werk er niet aan. Wel ben ik uitvoerend producent, wat betekent dat ze mij moeten betalen omdat ik mede-eigenaar ben. Natuurlijk heb ik 'm gezien, een paar keer zelfs, maar ik heb geen regel dialoog geschreven."

Dat vindt Millar wel jammer. "Matthew [Vaughn] en ik zijn namelijk superhecht en we houden ervan om samen te werken. Maar we zitten bij andere studio's."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair