Moderne versie iconische 'Jurassic Park'-scène laat zien hoe briljant de oorspronkelijke film was

Jurassic Park had echt geniale VFX.

Jim Pedd 1 December 2021 20:30 in Video
Ter gelegenheid van de proloog voor Jurassic World: Dominion die kortgeleden werd vrijgegeven, heeft een groep YouTubers zich gewend tot de oorspronkelijke Jurassic Park. Hun idee: kijken hoe de T-Rex eruit zou zijn met up-to-date software.

Jurassic Park werd in 1993 uitgebracht met een sterrencast. De film is inmiddels een culthit en gebruikte enorm veel realistische praktische effecten. Vooral voor die tijd, blonken de effecten echt uit.

T-Rex met VFX
Helaas is 't tegenwoordig zo dat films vaker vertrouwen op visuele effecten van op praktische effecten. In het kader daarvan vonden YouTubers van Corridor Crew - dat zich specialiseert in het ontwikkelen en bestuderen van VFX-werk - het interessant om eens te kijken hoe de T-Rex er in CGI uit zou zien.

Hoewel ze gebruik maken van de nieuwste technieken, zie je duidelijk dat de virtuele T-Rex niet kan tippen aan de animatron die voor de opnames van de film in de jaren negentig gebruikt werd.In Jurassic Park volgen we paleontologen Dr. Alan Grant en Dr. Ellie Sattler. Zij krijgen een toer door het nieuwe pretpark Jurassic Park, waar echte dinosaurussen leven. Maar al snel blijken de prehistorische wezens dodelijk gevaarlijk en moet iedereen vechten voor z'n leven om te ontkomen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chevvy_Chevvy

Avatar

Check “The movies that made Us” op Netflix!

aspers

Avatar

@Chevvy_Chevvy +1

Fantastische serie!

Rick_ao

Avatar

Dat wat youtubers zich hier aan gaan wenden als het verschil
dan nog steeds veel te groot is met een of ander flut programmatje laat maar weer blijken dat ze niks beters te doen hebben. Tot nog op de dag van vandaag en de manier hoe die
scenes toen gemaakt zijn laat zien dat er nog
genoeg te leren valt van de oude special effects.
Dat noem ik pas puur sang realisme onder het nomm van special effects
en niet deze rotzooi.

Chevvy_Chevvy. Aanrader inderdaad ;)

Knelis

Avatar

@Rick_ao heb je wel enig idee wat deze Youtubers doen? Ze hebben een officieel bedrijf in VFX. En heb je wel de andere video's gezien waarin ze films beoordelen MET de echte mensen achter de films of de VFX??

Verder heb je gelijk

NieuwsFilm

meest populair