'Hawkeye'-kijkcijfers voorspellen niet veel goeds voor Marvel Studios en Disney+

Hawkeye wordt niet heel goed bekeken.

Jim Pedd 1 December 2021 21:30 in Algemeen
De eerste kijkcijfers voor de serie Hawkeye van Disney+ lijken niet al te veelbelovend zijn voor studiobazen bij Disney die hoopten op een recordbrekend debuut. Nieuwe data laten namelijk zien dat de serie door niet eens zo heel veel Amerikaanse huishoudens bekeken wordt.

De première van Hawkeye vond plaats op 24 november. Die dag debuteerden meteen twee afleveringen die duidelijk de richting voor de serie zetten. De première trok 1,5 miljoen kijkers op Disney+ en de tweede aflevering slechts 1,3 miljoen kijkers.

Niet gigantisch veel
Vergelijk je dat met Marvel-serie Loki, dan kijken er ruwweg één miljoen mensen minder naar de serie Hawkeye dan naar Loki. De première van Hawkeye loopt ook wat achter op andere series in de franchise.

The Falcon and the Winter Soldier trok 1,8 miljoen kijkers naar de eerste aflevering. En dan is er WandaVision, dat goed was voor 1,6 miljoen kijkers.

Hoewel Hawkeye niet de beste kijkcijfers heeft, is de serie ontzettend positief ontvangen. Op RottenTomatoes heeft de show een rating van 93 procent. Daar lezen we dat Hawkeye wellicht wat langzaam van start gaat, maar met zijn 'street-level' actie een verfrissende nieuwe wind laat waaien door het Marvel Cinematic universe.

Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering van Hawkeye op Disney+ te staan.

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

het ligt niet aan Hawkeye, er is nu een overkill aan content

Toto99

Avatar

1.5 miljoen huishoudens in de VS op basis van klassieke manieren van statistiek bij te houden door een groep gezinnen te volgen. Deze firma's die dit onderzoeken komen nog uit het het tijdperk van een extra apparaat die de kabel monitort.

Het is echt niet representatief voor het succes. Zelfs als Loki 2.5 miljoen in het Nielsen verslag kreeg. Loki had veel meer CGI en gaat gepaard met een hoger budget. Hawkeye is street level actie met weinig green screen effecten. Als Loki 150 miljoen kost en Hawkeye de helft kun je ook zeggen dat Hawkeye het uitstekend doet.

De enige die kan oordelen is Disney. Ik vond de eerste twee afleveringen alvast vermakelijk.

ThEnd

Avatar

Toto99 +1

RogueWon

Avatar

Ik kopieer/plak hier even mijn eerdere reactie voor het gemak: Ik heb verrassend genoeg erg genoten van de eerste twee afleveringen. Twee zeer vermakelijke episodes met iets te veel focus op de 'nieuwe' Hawkeye, maar voor de rest niks op aan te merken. Leuk dat ze veel inspiratie halen uit de Fraction/Aja Hawkeye zoals Pizza Dog en Tracksuit Mafia (Bro!). Ik kijk ook erg uit naar Echo. En de Kerstsfeer stoort me totaal niet.

Master Of Films

Avatar

Dit staat op Deadline.

The first episode of Marvel’s Hawkeye on Disney+ drew 1.5M U.S. households over the Wednesday-Sunday holiday stretch, while 1.3M stuck around and watched the second episode.
This is according to the latest streaming viewership stats from Samba TV which measures 3M U.S. households, and what they watch on streaming over a five-minute increment.

Wat Toto99 zegt. Disney weet het echt precies hoe het zit. Maar die houden hun gegevens voor zichzelf.

Luizelgespuizel

Avatar

Wie heeft er überhaupt interesse in een serie over de meest saaie Avenger.

Robbepost

Avatar

Het gaat lekker met phase 4........

Overlord

Avatar

Het was de serie die mij vooraf het minst boeide vanwege een niet al te interessant karakter, maar de eerste 2 afleveringen waren vermakelijker dan de eerste 2 afleveringen van Wanda Vision, Winter soldier en Loki. Vanavind weer de nieuwe aflevering kijken.

ajleppink

Avatar

Ik denk dat meeste wachten tot je kunt bing watchen

Hunters Moon

Avatar

Het gaat niet zo lekker met Robbepost....

RogueWon

Avatar

Het gaat niet zo lekker met Phase 4 van Hunters Moon...

Master Of Films

Avatar

Het gaat wel lekker met Master of Films....

Robbepost

Avatar

Het gaat lekker met Sjakie Snyder.....

Hunters Moon

Avatar

@RogueWon Ik zit alweer in Phase 6.

aspers

Avatar

En er zijn ook nog genoeg mensen die wachten tot alles erop staat en het dan in één week uitkijken. Precies mooi voor de feestdagen. Ik in elk geval wel.

chefry1983

Avatar

Ik heb sinds vorige week eindelijk Disney Plus en ben druk bezig om het hele mcu te kijken. Bijna fase 2 klaar en dan door naar 3 en 4 en de series die erna komen. Dan nog Agents of shield en agent Carter kijken

Artificialis

Avatar

chefry1983 "Ik ben sinds vorige week eindelijk Disney Plus"
Je bent zelfs Disney+? Na genderconfusie had ik niet verwacht dat mensen zich ook nog met streamingdiensten zouden gaan identificeren. Overigens leuk dat er nog mensen zijn die volledige MCU marathons houden. Het wordt een steeds langere zit.

Gyros regime

Avatar

Vreemd, dit is tot nu toe een hele goede serie! Maar voor Loki was wel heel veel reclame en voor deze serie niet dus opzich niet vreemd.

Tim78

Avatar

En het bleef nog lang gezellig in de Filmtotaal babbelbox ????

starbass

Avatar

Derde aflevering is top, ik heb nog nooit de toegevoegde waarde gezien van Hawkeye, maar de serie is top, beste van Hawkeye tot nu toe :P

RogueWon

Avatar

+1 Starbass. Toen de credits kwamen dacht ik echt: wtf? zo snel al weer? De serie neemt de tijd, maar tegelijk gebeurt er zo veel. Dit kan zeker de beste MCU serie tot nu toe worden. Ik vind het nu al jammer dat het maar 6 afleveringen heeft.

Ang3l

Avatar

Ik vind t ook niet heel erg boeiend.
Jeremy Renner vind ik geen goede acteur, die tracksuit mafia is veel te slapstick melig ..... nee. Vind de hele sfeer niet zo boeiend. Het is me te lollig actie buddy movie achtig.

En dat kan he, gewoon een ander genre binnen de series wat toevallig niet mijn voorkeur geniet.

Bigds9fan

Avatar

Tja het is allemaal te snel na Arrow.

Daarnaast heeft Arrow gewoon iets en dat mist Hawkeye.

ThEnd

Avatar

Het nummer waarmee Echo wordt geïntroduceerd aan het eind van aflevering 2.

BilboBalings

Avatar

^ Arrow is helaas helemaal geen goede serie, alleen de eerste twee seizoenen. Het is slechts een CW-drama die wegkijkt als een soapopera. Het heeft slechte ‘writing’ en niet boeiende karakters.

Hawkeye daarentegen overtreft al mijn verwachtingen. Ik had hier niet de hoge pet van op, maar het is tot nu toe een vermakelijke serie. En Hailee Steinfeld is altijd +1.

Bigds9fan

Avatar

Arrow is best vermakelijk al behoort het zeker niet tot de top.

En als ik moet kiezen tussen origineel of knock-off dan altijd origineel want in de comics was Green Arrow er eerder.

RogueWon

Avatar

^ moet je dan niet voor Robin Hood kiezen? Zo kunnen we wel eindeloos doorgaan namelijk.

rainking

Avatar

Ik heb nu drie afleveringen gezien en ik vermaak me er best goed mee.

chefry1983

Avatar

@arti,
Stomme autocorrectie.

NieuwsFilm

meest populair