'Hawkeye'-kijkcijfers voorspellen niet veel goeds voor Marvel Studios en Disney+

'Hawkeye'-kijkcijfers voorspellen niet veel goeds voor Marvel Studios en Disney+

Hawkeye wordt niet heel goed bekeken.

De eerste kijkcijfers voor de serie Hawkeye van Disney+ lijken niet al te veelbelovend zijn voor studiobazen bij Disney die hoopten op een recordbrekend debuut. Nieuwe data laten namelijk zien dat de serie door niet eens zo heel veel Amerikaanse huishoudens bekeken wordt.

De première van Hawkeye vond plaats op 24 november. Die dag debuteerden meteen twee afleveringen die duidelijk de richting voor de serie zetten. De première trok 1,5 miljoen kijkers op Disney+ en de tweede aflevering slechts 1,3 miljoen kijkers.

Niet gigantisch veel
Vergelijk je dat met Marvel-serie Loki, dan kijken er ruwweg één miljoen mensen minder naar de serie Hawkeye dan naar Loki. De première van Hawkeye loopt ook wat achter op andere series in de franchise.

The Falcon and the Winter Soldier trok 1,8 miljoen kijkers naar de eerste aflevering. En dan is er WandaVision, dat goed was voor 1,6 miljoen kijkers.

Hoewel Hawkeye niet de beste kijkcijfers heeft, is de serie ontzettend positief ontvangen. Op RottenTomatoes heeft de show een rating van 93 procent. Daar lezen we dat Hawkeye wellicht wat langzaam van start gaat, maar met zijn 'street-level' actie een verfrissende nieuwe wind laat waaien door het Marvel Cinematic universe.

Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering van Hawkeye op Disney+ te staan.

NieuwsFilm

meest populair