'Spider-Man: No Way Home' krijgt dan eindelijk zijn rating

'Spider-Man: No Way Home' krijgt dan eindelijk zijn rating

Is Spider-Man te gewelddadig voor een PG-13 rating?

In Spider-Man: No Way Home is de identiteit van de spinnenmans voor het eerst publiekelijk bekend. Peter Parker kan daardoor zijn leven als superheld niet meer scheiden van dat van een 'normaal' mens. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, leidt dat tot scheuren in het multiversum, waardoor schurken uit andere universa zich aandienen.

Al dat gedoe leidt tot fors geweld. Van acteur Tom Holland weten we dat zijn Spider-Man "heel gewelddadig" is in deze nieuwe film. "Zijn vechtstijl is ook anders dan wat we eerder gezien hebben. Je zal zien dat Spider-Man zijn vuisten gebruikt in een 'vluchten of vechten'-situatie." Maar leidt al dat geweld tot een andere rating?

Nope: PG-13
De film Spider-Man: No Way Home kreeg een officiële rating. Het derde soloavontuur van Tom Holland's personage is PG-13 rated.

Die rating is Spider-Man: No Way Home toebediend omdat de film "scènes vol actie en geweld, grof taalgebruik en een paar korte suggestieve opmerkingen" bevat.

Al dat geweld is niet heel gek, aangezien Peter Parker te maken krijgt met onder meer Doc Ock, Electro, Sandman an Lizard uit andere universa. Misschien wel de gevaarlijkste nieuwe slechterik is de Green Goblin.

Vanaf 16 december kan je Spider-Man: No Way Home in de bioscoop zien.

NieuwsFilm

meest populair