Carrièremissers: Jim Carrey als Ian Malcolm in 'Jurassic Park'

Dan was de term 'chaos' wel erg letterlijk geworden...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan komiek Jim Carrey.

Voor fans van de Jurassic-franchise is Jeff Goldblum onmiskenbaar geworden als Ian Malcolm. Maar kan je je voorstellen dat de gekke bekkentrekker (die in 1993 nog niet was doorgebroken op het witte doek) de rol in Jurassic Park bijna had gespeeld? Het had zomaar gekund.

We kunnen natuurlijk alleen maar gissen of Carrey erin geslaagd was om de sardonische humor van Malcolm goed tot uiting te brengen en hoe The Lost World er dan uit had gezien waarin het personage centraal stond.

Uiteindelijk koos de acteur voor een heel ander genre, namelijk comedy, met Ace Ventura: Pet Detective wat hem misschien nog wel een grotere doorbraak opleverde als dé komiek van de jaren '90 tot aan begin '00.

Nee, dit was beter
Daarom is het misschien ook niet echt een 'misser' te noemen, want de meer ingetogen uitvoering van een personage als Ian Malcolm had hem waarschijnlijk alleen maar beperkt in zijn performance.

Met 'misser' bedoelen we hier dan meer het meegewerkt hebben aan één van de grootste revolutionaire filmhits van de afgelopen eeuw die volgend jaar na bijna drie decennia zijn grote climax bereikt met Jurassic World: Dominion, waarin we Goldblum wederom gaan terugzien.

Carrey maakt zich momenteel klaar om terug te keren als kwaadaardige Dr. Robotnik in Sonic The Hedgehog 2 en er gaan zelfs geruchten dat er stiekem gewerkt wordt aan een nieuwe derde Ace Ventura.

NieuwsFilm

meest populair