Vijfde 'Scream' gaat precies doen wat je als kijker verwacht

Niet voor de tere zieltjes dus...

Met nog iets meer dan een maand te gaan voordat Scream 5 in de bioscoop verschijnt, heeft de Motion Picture Association Of America de officiële rating bekend gemaakt en deze zal niet geheel verrassend 'R' zijn.

Uiteraard zouden fans zwaar teleurgesteld zijn met een lagere beoordeling en dit lijken de makers vermeden te hebben. We krijgen gewoon weer expliciet geweld, liters bloed, uithangende ingewanden, grof taalgebruik, naakt en enkele seksuele handelingen. Kortom, precies wat je als kijker verwacht.

De film markeert wederom de terugkeer van oudgedienden Neve Campbell als slachtoffer Sidney Prescott, David Arquette als sherrif Dewey Riley en Courteney Cox als razende reporter Gale Weathers.

Het nieuwe verse bloed komt van jonkies Melissa Barrera, Jenna Ortega, Dylan Minnette, Jack Quaid, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, Mikey Madison, Mason Gooding en Kyle Gallner.

Schokkende twist in aantocht?
Vijfentwintig jaar nadat een reeks brute moorden het rustige stadje Woodsboro schokte, heeft opnieuw een moordenaar het Ghostface-masker opgezet. Deze begint zich op een groep tieners te richten om zo geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.

Er zijn veel geruchten over de richting die het verhaal gaat inslaan. Sommige speculeren dat Dewey en Gale na al die jaren nu degenen zijn die Sidney verraden of dat Sidney zelf mentaal is geknapt en het beruchte gezicht wordt dat haar een kwart eeuw heeft gestalkt.

In 2015 overleed horroricoon en geestelijk vader Wes Craven en dus wordt nu voor het eerst een hoofdstuk geregisseerd door Ready Or Not-regisseurs Tyler Gillett en Matthew Bettinelli-Olpin.

Het vijfde hoofdstuk in de franchise staat gepland voor Januari 2022.

NieuwsFilm

meest populair