Ridley Scott was héél dichtbij bij het maken van 'Dune'

Ridley Scott was héél dichtbij bij het maken van 'Dune'

Alles was klaar, maar de filmmaker wilde niet opnemen in Mexico.

Denis Villeneuve wist hoge ogen te gooien met Dune. Zijn verfilming van Frank Herbert's legendarische boek werd stukken beter onthaald dan David Lynch's versie uit 1984. Toch had het niet veel gescheeld of we hadden een Dune gekregen van niemand minder dan Ridley Scott.

Scott, bekend van de recente House of Gucci en The Last Duel, maar ook van cult-films als Alien, Blade Runner en Gladiator, was heel dichtbij bij het maken van Dune. Hij werd namelijk voor Lynch gevraagd, maar uiteindelijk kwam het er helaas niet van.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de regisseur zich erover uit: "Veel mensen zeggen dat het boek niet verfilmd kan worden, maar het was altijd al mogelijk. Voor Dune werkte ik samen met scenarist Rudy Wurlitzer en we wisten een f*cking goed script te schrijven!"

"Ik werk veel met mijn scenaristen en baseer de looks van mijn films op wat ze aan het schrijven zijn. Voor Dune was dat niet anders en we boekten snel vooruitgang. Het ging allemaal de goede kant op".

Toch niet
Ondanks het feit dat het dus allemaal op rolletjes leek te lopen, viel het project echter in het water, omdat producent Dino De Laurentis het budget wilde beperken door de film in Mexico op te nemen. Dit zag Scott echter niet zitten.

"Dino stuurde me naar Mexico City. Ik heb veel respect voor die stad, maar in die tijd stonk het er nogal en ik vond het niet geweldig om daar mijn film op te nemen. In de studio daar was de vloer ook gewoon gemaakt van aarde. Dat kan natuurlijk niet voor Dune. Ik zei tegen Dino dat dit allemaal te lastig werd. Vervolgens trok ik me terug en maakte ik in plaats van Dune de film Legend met Tim Curry en Tom Cruise".

Vinden jullie het jammer dat het nooit gekomen is van een Scott Dune versie?

NieuwsFilm

meest populair