Disney+ VIP-toegang blijkt een monstersucces te zijn met gestoord hoge omzet

Disney+ VIP-toegang blijkt een monstersucces te zijn met gestoord hoge omzet

Disney+ verdiende er al een miljard aan.

Disney+ experimenteerde dit jaar met VIP-toegang, of zoals het in de Verenigde Staten heet: met Premier Access. In de VS vraagt men 29,99 dollar voor een film die tegelijk in de bioscoop draait en hier in Nederland 21,99 euro.

Daarmee kan je een film eerder zien dan verwacht. Eentje die bijvoorbeeld erg succesvol schijnt te zijn geweest is Jungle Cruise, maar met Black Widow sleepte Disney+ ook een flink bedrag binnen. Mooi voor The Mouse House, want het geld gaat direct naar de eigen binnenzak (waar bioscoopverdiensten voor de helft verdeeld worden).

Bijna 1 miljard dollar
Uit onderzoek van FlixPatrol blijkt dat het idee van VIP-toegang zeer lucratief is geweest.

Disney heeft volgens de site namelijk 933 miljoen dollar verdiend met de verkopen. Dat is behoorlijk wat, maar natuurlijk niet zoveel als Disney in het verleden omzette met films. Vaak waren films van de studio immers goed voor honderden miljoenen dollars aan de box office.

Uiteindelijk is het dan ook de vraag of VIP-toegang gaat blijven. De kans is best aanwezig, maar het zou ook kunnen dat als de bioscoopsector uiteindelijk weer normaal draait, VIP-toegang stilletjes de uitgang mag zoeken.

Tegelijk zien we natuurlijk wel bepaalde permanente veranderingen. Films komen sneller op internetplatformen uit, en dat zal waarschijnlijk wel blijven.

NieuwsFilm

meest populair