'Hawkeye' zorgt weer voor een groot plotgat in het Marvel-universum

'Hawkeye' zorgt weer voor een groot plotgat in het Marvel-universum

Het MCU heeft een plotgat.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Hoewel de gigantische pijl die Clint Barton (Jeremy Renner) in Marvel-serie Hawkeye gebruikt indrukwekkend is, zorgt het voor een plotgat in de Infinity Saga.

In de derde aflevering van de serie gebruiken Clint Barton en Kate Bishop een hele rits verschillende soorten pijlen. Eentje daarvan maakt gebruik van de Pym-particles die Ant-Man ook gebruikt, waarmee we een spectaculair moment krijgen. Maar hoe heeft Hawkeye die deeltjes in handen gekregen?

Een nieuw plotgat
Clint vraagt Kate om een normale pijl zo hoog te schieten, dat die recht op de aankomende wagen van de Tracksuit Maffia belandt. Vervolgens vuurt Clint een andere pijl af vol Pym-particles, waardoor de pijl van Kate enorm in formaat toeneemt en de hele vrachtwagen verwoest.

De vraag is echter hoe Clint Barton de Pym-particles in handen kreeg. Clint ging na Avengers: Age of Ultron met pensioen en kwam terug om Steve Rogers te helpen in de Civil War. Maar hij ontbrak in Infinity War, net als Ant-Man. Na de Decimation van Thanos voegden Clint en Scott zich bij de Avengers om de wereld te herstellen. Maar er zit geen logisch moment in de tijdlijn waarom Clint Pym-particles in handen had kunnen krijgen.

Clint Barton was namelijk al met pensioen toen Ant-Man in contact kwam met de Avengers. De deeltjes kunnen sowieso niet van Hank Pym zelf komen, want die vond het maar niets dat Scott uiteindelijk Captain America te hulp schoot in de Civil War. Daarna werd Hank door Thanos tot stof veranderd, waarna er slechts een kleine hoeveelheid Pym-particles over was om de wereld te redden.

Vervolgens ging Clint weer met pensioen. Daarmee is er dus geen enkel moment te bedenken waarom Clint makkelijk Pym-particles had kunnen krijgen en heeft het MCU er weer een plotgat bij.

NieuwsFilm

meest populair