Del Toro's 'Nightmare Alley' krijgt ook een zwart-wit versie

Del Toro's 'Nightmare Alley' krijgt ook een zwart-wit versie

Bij geliefde recente films als Parasite en Mad Max: Fury Road werden dergelijke versies ook uitgebracht.

Guillermo del Toro, regisseur van Oscar-kanshebber Nightmare Alley, heeft laten weten dat zijn nieuwe neo-noir mogelijk ook een zwart-wit versie krijgt. De film is de eerste van del Toro sinds het met Oscars overladen The Shape of Water uit 2017.

Nightmare Alley is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Lindsay Gresham uit 1946. Het verhaal speelt zich af in de jaren '40 en laat de diepste krochten van de showbiz zien; kermisfiguren die zich wenden tot oplichting.

Hoofdpersonage is Stan Carlisle (Bradley Cooper), een ambitieuze oplichter die in aanraking komt en een samenwerking aangaat met de doortrapte psychiater Dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett). Ritter blijkt, naarmate hun partnerschap vordert, behoorlijk gevaarlijk voor Stan.

Tijdens een interview met IndieWire over de film, liet del Toro weten dat hij hoopt dat op een later moment een zwart-wit versie van de film openaar wordt gemaakt. Die versie ziet er volgens de enthousiaste regisseur exact uit als een film uit de jaren '40. Hij zei er het volgende over:

"Er is een zwart-wit versie van de film, die we hopelijk mogen uitbrengen. Het is geen film waar je de kleur gewoon uit kan schakelen. Als we deze versie zouden kunnen uitbrengen, heb je echt het idee dat je naar een film uit de jaren '40 krijgt. En die versie ziet er fantastisch uit."

Nightmare Alley draait vanaf 20 januari 2022 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair