3 keigoede én 2 echt slechte films van Samuel L. Jackson

3 keigoede én 2 echt slechte films van Samuel L. Jackson

Soms zien we hem toppers, maar hij zat ook in heel wat slechte films.

Acteur Samuel L. Jackson staat te boek als de acteur die met zijn films de meeste dollars heeft opgehaald aan de wereldwijde box office. Hij zit of zat namelijk in franchises als het Marvel Cinematic Universe en de Star Wars Skywalker Saga. Ook zien we hem in bijna elke film van Quentin Tarantino.

Hieronder zetten we vijf films op een rij, met drie heel goede films en twee heel slechte films. En deze op basis van de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Welke film mis jij in dit rijtje? Dus welke vind jij beter dan de toptitels of juist slechter dan de zwakste titels?

GOED: Django Unchained (91%)

Regie: Quentin Tarantino | Jaar: 2012

Deze film speelt zich af in de 19de eeuw in Jackson, Mississippi. De slavenhandel is volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Django wordt bevrijd door de eigenaardige premiejager Dr. King Schultz. Samen met Django int Schultz een aantal premies en daarna krijgt Django de mogelijkheid zijn geliefde Broomhilda terug te vinden.



SLECHT: Kite (0%)

Regie: Ralph Ziman | Jaar: 2014

Sawa woont in een mislukte staat waar een corrupte beveiligingsdienst geld verdient met vrouwenhandel. Wanneer haar vader, die een politieagent is, vermoord wordt staat ze er op om de moordenaar te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van zijn voormalige partner Karl Aker.



GOED: Jurassic Park (92%)

Regie: Steven Spielberg | Jaar: 1993

Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.



SLECHT: The Spirit (14%)

Regie: Frank Miller | Jaar: 2008

De vermoorde jonge agent Denny Colt komt terug uit de dood als The Spirit, een held die het opneemt tegen de kwade krachten en schaduwen van Central City. Al gauw komt hij tegenover de meedogenloze Octopus te staan.



GOED: Pulp Fiction (92%)

Regie: Quentin Tarantino | Jaar: 2014

Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe.



NieuwsFilm

meest populair