Gaat 'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' nog wel door?

Gaat 'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' nog wel door?

Patty Jenkins mag de film nog altijd maken.

Patty Jenkins werkt nog altijd aan Star Wars spin-off film Rogue Squadron, ondanks stevige creatieve verschillen tussen de regisseur en filmstudio's Disney en Lucasfilm.

Het aankomende project werd aangekondigd tijdens Disney's Investor Day in december 2020 en moest in december 2023 in de bioscoop te zien zijn. Daarmee zou het de eerste nieuwe live-action Star Wars-film worden na Star Wars: The Rise of Skywalker.

Voorlopig niet
Bij de onthulling hoorden we Jenkins nog vol passie vertellen over hoe ze verliefd is op vliegen en het gevoel daarvan en dat ze dat als springplank wilde gebruiken om een verhaal in de franchise te vertellen.

Helaas ging het niet zo soepel met de start en raakte de film van de startbaan, met het gebruikelijke 'creatieve meningsverschillen'-credo als reden. Normaliter betekent dit dat een film er uiteindelijk niet komt.

Maar volgens Deadline is het nog altijd de bedoeling dat Jenkins de film maakt. De vraag is nog altijd wanneer dat het geval moet gaan zijn, maar het is in elk geval bemoedigend nieuws voor Star Wars-fans.

Waar de filmstudio er een aantal keren niet uitgekomen is met filmmakers, zou het mooi zijn als dat ditmaal wel lukt, ook al kost dat mogelijk wat meer tijd.

NieuwsFilm

meest populair