'The Matrix Resurrections'-theorie: Wat nou als Neo niet meer de One is?

'The Matrix Resurrections'-theorie: Wat nou als Neo niet meer de One is?

Trinity zou ook de One kunnen zijn.

Eerder deze week kregen we de laatste trailer van The Matrix Resurrections te zien. Die stelt ons voor een grote vraag: is Trinity niet gewoon de One?

De eerste drie films lieten zien dat Thomas Anderson de held uit profetieën was: de One, die de mensheid moest bevrijden uit de kunstmatige wereld The Matrix. Maar een personage vertelt ons in The Matrix Resurrections meermaals: "Misschien is dit niet het verhaal dat we denken dat het is". Wat als de Matrix nooit om het lot van Neo ging?

Toch Trinity?
De previews voor Lana Wachowski's nieuwe Matrix-film draaien steeds meer om het idee van een deja vu. De beelden laten ook veelal shots zien van zowel de oude films als de nieuwe. Dialoog gaat vaak in op het idee van patronen en tijdlussen als onderdeel van de MAtrix.

Dat leidt tot het idee uit de oorspronkelijke trilogie waarin Neo de mensheid telkens weer moest laten ontwaken uit de Matrix, alvorens het geheel weer gereboot werd. Maar wat nou als Neo altijd al onderdeel was van het programma?

Ergens is het wel pijnlijk dat Trinity, een van de meest geniale hackers en formidabele digitale krijgers die er maar zijn, tot een wanhopige vrouw gereduceerd werd aan het einde van de eerste trilogie. Wat nou als The Matrix Resurrections zich meer focust op het idee dat Neo Trinity moet laten 'ontwaken' en haar uit de Matrix moet krijgen?

Dan zou zijn de echte held van het verhaal kunnen zijn, wat misschien wel veel beter bij een hedendaagse interpretatie van de mythologie past.

NieuwsFilm

meest populair