De 3 grootste filmflops van dit jaar deden het wel heel slecht

De 3 grootste filmflops van dit jaar deden het wel heel slecht

De box office wereldwijd was wat beter dan in 2020, er zijn alsnog flops te betreuren.

De box office 2021 mag net als die over 2020 geen enorm succes genoemd worden. In 2019 werd er namelijk nog een record geboekt met $42,5 miljard en in 2020 was daar nog $12,4 miljard van over. Dit jaar wordt zeker een betere score verwacht, maar een record zit er zeker niet in.

De gemiddelde opbrengst per film is waarschijnlijk ook gedaald, aangezien de coronamaatregelen en -angst vele mensen tegenhoudt om naar het witte doek te gaan. Daarnaast werd er ook flink geëxperimenteerd met hybride releases, vooral op Disney+ en HBO Max.

Drie grote flops in 2021
Uiteraard brachten heel wat films minder op dan dat ze onder normale omstandigheden zouden doen. Hieronder drie films die wel heel zwak scoorden, terwijl ze niet op een streamingdienst verschenen. De kans is groot dat de films ook zouden floppen in andere jaren.

Chaos Walking

Regie: Doug Liman | Box office wereldwijd: $25,4 miljoen | Budget: $100 miljoen



Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Maar Prentisstown is niet als andere steden. Iedereen kan horen wat iedereen denkt, in een continue en overweldigende stroom lawaai. Privacy bestaat niet. Geheimen ook niet. Of toch wel? Net een maand voor zijn verjaardag, waarop hij een man zal worden, ontdekt Todd per ongeluk een plek van complete stilte. Dat zou onmogelijk moeten zijn. Maar Prentisstown heeft tegen hem gelogen, en dus moet hij op de vlucht.

Snake Eyes

Regie: Robert Schwentke | Box office wereldwijd: $40,1 miljoen | Budget: $88-110 miljoen



In Snake Eyes: G.I. Joe Origins speelt Henry Golding Snake Eyes, een strijder die wordt verwelkomd in een oude Japanse clan genaamd Arashikage nadat hij het leven van hun troonopvolger heeft gered. Bij aankomst in Japan leren de Arashikage Snake Eyes de manieren van de ninja-krijger, terwijl ze hem ook iets bieden waar hij naar verlangde: een thuis. Als geheimen uit zijn verleden worden onthuld, wordt de eer en loyaliteit van Snake Eyes op de proef gesteld.

The Last Duel

Regie: Ridley Scott | Box office wereldwijd: $30,2 miljoen | Budget: $100 miljoen



In The Last Duel ga je terug naar het Frankrijk in de 14e eeuw. De ridder Jean de Carrouges keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst een oude vriend van de ridder als dader aan. Deze schildknaap beweert echter dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

NieuwsFilm

meest populair