James Bond-maker legt uit waarom 007 geen spin-off krijgt

James Bond-maker legt uit waarom 007 geen spin-off krijgt

James Bond-films kunnen enkel om James Bond draaien?

Barbara Broccoli, een van de voornaamste producenten van de James Bond-franchise, die al een kleine drie decennia betrokken is, legt uit waarom er geen spin-offs gemaakt zijn over ondersteunende 007-personages.

De Bond-franchise gaat inmiddels zestig jaar mee. Dat niet alleen: er zijn 25 films uitgebracht. Je zou bijna denken dat, gezien die geschiedenis en de grote hoeveelheid verschillende personages die we hebben gezien, er meerdere spin-offs zouden moeten zijn gemaakt. Maar niets is minder waar.

Geen spin-offs maken
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde Broccoli over de toekomst van de Bond-franchise. Wat haar betreft zitten spin-off films er niet in.

Dat komt volgens haar vooral omdat een film zonder Bond in die franchise geen Bond-film is: "Natuurlijk zijn er andere hoofdpersonen zoals M en Q enzovoorts, maar we hebben nooit interesse gehad in een Bond-film zonder Bond. Het zou zijn alsof je Hamlet zonder Hamlet maakt."

Hoewel Broccoli er nu niet zo aan trekt, is het ergens wel te verwachten dat gekeken wordt om de franchise uit te bouwen. Amazon nam MGM over toen die filmstudio zichzelf te koop zette, en schijnt te kijken naar mogelijkheden om de franchise straks flink uit te breiden voor streamingdienst Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair