Nieuwe film Christopher Nolan trekt 'James Bond'-schurk aan

Nieuwe film Christopher Nolan trekt 'James Bond'-schurk aan

Oppenheimer krijgt indrukwekkende cast.

Het lijkt erop dat Christopher Nolan (Tenet) zijn meest indrukwekkende cast tot op heden aan het verzamelen is voor zijn volgende film Oppenheimer die in 2023 in de wereldwijde bioscoopzalen moeten verschijnen. Er zijn weer twee grote namen aan het lijstje toegevoegd.

Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat ook Florence Pugh, Rami Malek en Benny Safdie zich bij de biopic hebben gevoegd. Pugh zagen we recent nog in de Marvel-film Black Widow en Malek speelde de schurk in No Time to Die. Safdie zien we volgend jaar in de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi.

Pugh speelt Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij van de Verenigde Staten die een affaire heeft met Oppenheimer en de oorzaak was van grote veiligheidsproblemen bij regeringsfunctionarissen.

Safdie speelt Edward Teller, de Hongaarse natuurkundige die bekend staat als de vader van de waterstofbom. Hij is een lid van het Manhattan Project, het Amerikaanse onderzoeksinitiatief dat de eerste atoombom ontwikkelde. Malek speelt een wetenschapper.

Christopher Nolan en zijn Oppenheimer-cast
De drie grote namen voegen zich bij de eerder aangetrokken sterren Cillian Murphy (The Dark Knight) als J. Robert Oppenheimer, Emily Blunt (Mary Poppins Returns) als Katherine Oppenheimer, Robert Downey Jr. (Iron Man) als Lewis Strauss en Matt Damon (Elysium) als Lt. Gen. Leslie Groves.

Universal noemde de film eerder een "epische thriller die het publiek meevoert in de bloedstollende paradox van de raadselachtige man die het risico moet nemen de wereld te vernietigen om haar te redden."

Vanaf 21 juli 2023 in de wereldwijde bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair