Sean Astin praat over waarom 'Lord of the Rings' fans van Sam houden

Sean Astin praat over waarom 'Lord of the Rings' fans van Sam houden

'Lord of the Rings' acteur Sean Astin bespreekt zijn rol en waarom het personage 20 jaar later nog steeds fans aanspreekt.

Sean Astin vertelt in een recent interview waarom de fans van The Lord of the Rings zo dol zijn op Sam. Astin speelde de rol van Samwise 'Sam' Gamgee in Peter Jacksons epische fantasy-trilogie The Lord of the Rings.

Als kindacteur maakte Astin zijn speelfilmdebuut in de rol van Mikey in de filmklassieker The Goonies uit 1985. Hij speelde in andere succesvolle films zoals Courage Under Fire, voordat hij toetrad tot de cast van The Lord of the Rings in de rol van Sam.

Samwise Gamgee
Sam is de trouwe beste vriend van het hoofdpersonage Frodo Baggins, die hem vergezelde op zijn reis naar Mount Doom om de Ring van Macht te vernietigen. Sam ontpopte zich tot een sterk en betrouwbaar personage en werd een favoriet onder de The Lord of the Rings-fans.

Astin heeft regelmatig vol lof gesproken over het personage en de impact die hij heeft gehad op het leven van de fans, en hoe Sams relatie met Frodo velen heeft geholpen door de moeilijkheden in hun eigen leven. In een interview met de Post-Gazette sprak de acteur over zijn beroemdste rol, en over wat volgens hem de blijvende aantrekkingskracht van Sam als personage is.

Sean Astin
"Sommige toespraken die Samwise houdt, zijn zinnen die aanvoelen als thuis. Ze voelen veilig, warm, beschermend." zei de acteur.

Astin kijkt ongetwijfeld met plezier terug op de rol van Samwise Gamgee, en lijkt open te staan voor het beantwoorden van dezelfde soort vragen over zijn personage en zijn tijd in de filmreeks. Als acteur deel uitmaken van zoiets iconisch is echt een geweldige manier om je nalatenschap op de industrie te stempelen, en verschijnen in The Lord of the Rings garandeert dat zo goed als voor hem.

Toekomst van Sam
Of hij ooit zijn bekendste rol zal hernemen, zelfs in de vorm van een retrospectief of reünie, blijft onduidelijk. Astin zal echter niet verschijnen in de Lord of the Rings serie van Amazon.

En omdat de acteur het komende jaar een druk schema heeft, lijkt het waarschijnlijk dat de fans het beste zullen moeten maken van deze momenten van nostalgie. Want het wachten op nieuws over Astin's Samwise Gamgee zal schaars blijven.

NieuwsFilm

meest populair