James Cameron legt uit waarom de iconische 'Aliens'-poster geheel zwart is

James Cameron legt uit waarom de iconische 'Aliens'-poster geheel zwart is

Een zwart vel vs. 'een stuk stront'.

James Cameron, bekend van legendarische films als Titanic en Avatar, mocht in 1986 Aliens maken, het vervolg op de iconische Alien van Ridley Scott. De verwachtingen waren hoog voor het vervolg, maar de poster was erg simpel. Nu legt Cameron uit waarom.

Er zijn namelijk meer dan genoeg indrukwekkende scenes in Aliens waar een goede poster van gemaakt had kunnen worden. Dit werd oorspronkelijk ook gedaan, maar Cameron was totaal geen fan van de originele poster.

Afspraak
Cameron blikt hier nu op terug: "Het is best wel een grappig verhaal. Het gaat namelijk maar over een enkele poster, maar ik had hier een uitgesproken mening over".

"Ik werd gevraagd om langs de studio te komen, waar ik een afspraak had met het hoofd marketing. Het was zijn laatste dag op kantoor en ik was zijn laatste afspraak voordat hij afscheid nam van het bedrijf".

Vreemde gozer
Zo gaat Cameron verder: "Hij had een kleine groene plastic kikker waarin hij kneep en over het bureau liet springen. Ik vroeg: 'Waarvoor heb je die kikker?' waarop hij weer antwoordde: 'Dit is mijn stresskikker'. Ik dacht bij mezelf: 'Oké, deze man is een slachtoffer van alle druk'."

"Hij liet me vervolgens een velletje papier zien, wat de poster van de film moest voorstellen, maar het zag er echt afschuwelijk uit. Het was een soort mash-up fotografie, maar het was afgrijselijk. Ik geloof dat een goede film een goede poster verdient dus mijn reactie was als volgt..."

Zwart
"Ik keek er even naar en zei toen: 'Ik zal je vertellen wat ik ervan vind'." vervolgt de regisseur. "Vervolgens verfommelde ik het papier en gooide het in een hoek van de kamer. Hij was maar bezig met zijn stresskikker toen ik zei: 'Als ik eerlijk ben en de keuze heb tussen dat stuk stront en een volledig zwart frame, zou ik geen seconde twijfelen en voor het zwarte frame gaan'".

"En dat is dus wat er gebeurde. Ik was het bureau nog niet goed en wel uitgelopen toen ik hem iemand hoorde opbellen en zeggen: 'Hij wil het helemaal zwart'. Dus als je je afvraagt waarom de poster gewoon zwart is, dit is de reden!"

NieuwsFilm

meest populair