James Cameron onthult verhaallijn 'Avatar 2' en verdere vervolgfilms

James Cameron onthult verhaallijn 'Avatar 2' en verdere vervolgfilms

Deel twee speelt zich 14 jaar af na deel één.

Er zijn maar liefst vier vervolgfilms in de maak op de moeder der blockbusters Avatar. Regisseur James Cameron werkt er al jaren aan en eind volgend jaar moet Avatar 2 dan toch echt in de wereldwijde bioscoopzalen verschijnen. Na jaren van wachten krijgen we eens echte details over zijn plannen.

Avatar 2: 14 jaar na eerste film
Het eerste vervolg speelt zich ongeveer 14 jaar na het origineel af. Voormalige menselijke soldaat Jake Sully (Sam Worthington) en Na'vi-krijger Neytiri (Zoe Saldana) hebben hun plekje gevonden en hebben een gezin gesticht, en veel van de film draait om hun jonge kinderen.

"Uiteindelijk vormen de vervolgen een verhaal over het gezin, en hoever ouders gaan om het gezin bij elkaar en veilig te houden," geeft producent Jon Landau aan. "Ik zeg altijd dat de films van Jim universele thema's hebben. En echt, er is geen universeler thema dan familie."

Geen regenwouden, maar water
Zowel Avatar 2 als Avatar 3 speelt zich grotendeels af in en rond de oceaan en introduceren een nieuwe Na'vi clan, de rif-bewonende Metkayina. "Bora Bora op steroïden," is de omschrijving van Landau van de tropische stranden en kusten.

"Ik doe het oceaanding als ik geen films maak," bevestigde Cameron die al meerdere docu's maakte over de diepzeewereld. "Dus als ik mijn twee grootste liefdes zou kunnen combineren - de ene is oceaanonderzoek en de andere het maken van speelfilms - waarom zou ik dat niet doen?"

Avatar 2: 16 december te zien
Avatar 2 staat gepland voor 16 december 2022, over nagenoeg exact een jaar. Hieronder nieuwe concept-art van vermoedelijk het gezin van Neytiri en Jake Sully, die hun kinderen Neteyam, Lo'ak en Tuktirey hebben genoemd.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair