Leonardo DiCaprio over 'naaktscene' Meryl Streep in Netflix-film 'Don't Look Up'

Leonardo DiCaprio over 'naaktscene' Meryl Streep in Netflix-film 'Don't Look Up'

Regisseur Adam McKay had er meerdere gesprekken over met de hoofdrolspeler.

Don't Look Up is misschien wel de grootste Netflix-film van het jaar. De nieuwe film van Adam McKay, o.a. bekend van Vice en The Big Short, heeft een prachtige cast, met o.a. Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jennifer Lawrence én Meryl Streep. Laatstgenoemde gaat zelfs uit de kleren in de film, maar daar was DiCaprio absoluut geen fan van.

Op een gegeven moment in de film is Streep van achteren naakt te zien. Het gaat hier echter niet eens om Streep zelf, maar om haar 'dubbelganger'. Toch had de hoofdrolspeler van de film, DiCaprio, hier moeite mee. De regisseur laat zich er tijdens een recent interview over uit.

Moet dit echt?
Zo begint McKay: "Het gaat hier om een body double. Toch vond Leo het maar niks. Hij ziet Meryl namelijk echt als filmroyalty en als een speciale en belangrijke persoon voor de geschiedenis van films. Hij vond het dan ook niet bepaald een leuke scene..."

Het gaat over een moment waarin Streep's personage van achteren wordt gefilmd en we haar ontblote rug met een grote tatoeage zien. Leo vroeg aan McKay of deze scene in de film moest blijven. Zo vervolgt de filmmaker: "Leo zei tegen me: 'Moet je dit nu echt laten zien?' Ik zei: 'Het gaat hier om het filmpersonage president Orlean, niet Meryl Streep'. Zij had er zelf geen moeite mee en heeft de scene niet eens ter sprake gebracht'."

Nieuwe samenwerking
DiCaprio en Streep werkten al eerder samen, namelijk zo'n 25 jaar geleden in Marvin's Room. Gisteren werden zowel DiCaprio als Don't Look Up genomineerd voor (meerdere) Golden Globes.

NieuwsFilm

meest populair