Verwarring alom: is 'Batgirl' nou een DCEU-film of toch niet?

Verwarring alom: is 'Batgirl' nou een DCEU-film of toch niet?

J.K. Simmons zorgt voor enige verwarring.

De status van het DC Extended Universe is op z'n minst onzeker. Mede daardoor bestaat er ook enige onduidelijkheid over de plek van HBO Max's Batgirl.

De streamingdienst zou prima met een geheel nieuw universum kunnen beginnen, maar besloot acteur J.K. Simmons terug te halen als Commissioner Jim Gordon. Dat leidde bij fans in elk geval tot het vermoeden dat het debuut van Barbara Gordon in de franchise, zich in hetzelfde universum als de films van Zack Snyder afspeelt.

Maar is dat wel zo?
Hoewel het een prima conclusie is om te trekken, met name ook omdat Simmons zijn debuut als Gordon maakte in Justice League (en in de toekomst een grotere film had moeten krijgen), draait de acteur er nog flink omheen tijdens een interview met Looper.

Simmons sprak met de site over de DCEU-vraag, en vertelde het volgende: "Ik was al heel verbaasd toen Marvel mij had gevraagd om terug te keren als J. Jonah Jameson, maar dat gold ook toen ik gevraagd werd als Batgirls vader Commissioner Gordon, in deze nieuwe versie van het universum."

Het lijkt erop dat de film zich daarmee af zal spelen in het multiversum van DC, dat tegelijk ook gewoon onderdeel van het DCEU zou kunnen zijn: "We hebben veel gesprekken gehad over het script en hoe we alles moeten spelen. Ik kijk heel erg uit naar de nieuwe duik in het DC-multiversum, vooral ook met deze cast en regisseurs."

NieuwsFilm

meest populair