'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' maakt de franchise een beetje belachelijk

'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' maakt de franchise een beetje belachelijk

De film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore laat in een trailer zien hoe absurd 't uitgangspunt ergens is.

Misschien dat je vindt dat de Fantastic Beasts-franchise met elke film net iets belachelijker geworden is. Ergens lijkt de trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore het daar wel mee eens te zijn.

Nadat Warner Bros. de zeven Harry Potter-boeken uitgeput had, zocht men naar een nieuw project om te maken in de Wizarding World. Uiteindelijk besloot men het 120 pagina's tellende spin-off boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them te veranderen in een film. Ook al was dat een boekje dat bedoeld was voor het goede doel en vooral een fictief lesboekje voor leerlingen van Hogwarts was. Maar goed, de film kwam er in 2016 en had Eddie Redmayne als hoofdrolspeler.

Absurde films
De eerste Fantastic Beasts-film was eigenlijk behoorlijk prima, al verschilde 'ie qua toon en stijl heel erg van de andere delen. Het jammere was vooral dat de film aan het einde een expliciete connectie maakte met de Potter-films door Grindelwald de voornaamste slechterik te maken.

Het vervolg heette Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en werd een film die zich helemaal niet meer concentreerde op de toverwezens uit de titel. In plaats daarvan leerden we meer over Dumbledore en Gellert Grindelwald.

En die focus gaat verder met de derde film, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De trailer voor die film wijst ons er subtiel op dat het uitgangspunt niet meer gevolgd wordt.

"Dus dit is het team dat de gevaarlijkste tovenaar van de afgelopen eeuw moet neerhalen? Een magizoöloog, zijn onmisbare assistent, een tovenaar afkomstig van een heel oude familie, een leraar en... een dreuzel?" Dat vraagt de broer van Newt, Theseus, in de trailer, wat vrij terecht is.

Bewust of onbewust laat de trailer daarmee zien hoe ver de films ondertussen staan van de oorspronkelijke intenties. Newt Scamander leidt nu ineens een groepje tovenaars die de megaschurk Grindelwald moet verslaan. Dat terwijl we daar in de Potter-franchise nooit iets over hoorden.

Daarmee lijkt Scamander steeds meer een bijrol te spelen in zijn eigen films. Bovendien is het Fantastic Beasts-gedeelte uit de titel ook behoorlijk zinloos geworden aangezien de films vooral verbonden zijn aan de Potter-delen.

NieuwsFilm

meest populair