Update: Alle bioscopen in Nederland gaan opnieuw dicht

Dikke pech voor Spider-Man en Matrix-fans. En uiteraard filmfans in het algemeen.

Bram de Groot 18 december 2021 23:30 in Algemeen
Vanavond om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie. Er wordt nagenoeg zeker een nieuwe strenge lockdown aangekondigd. Het gevolg is dat de bioscopen de deuren weer moeten gaan sluiten. En dat komt hard aan.

De deuren moeten voor de zoveelste keer dicht omdat het OMT vreest dat de nieuwe omikron-variant van het coronavirus te snel om zich heen zal grijpen en dat daardoor de toestroom van coronapati├źnten naar het ziekenhuis zal laten toenemen. En dit op een moment dat de cijfers juist flinke dalingen laat zien.

Maar wanneer?
Mocht de harde lockdown er komen, dan is het de vraag wanneer dat zal zijn. Is dat gelijk vanaf morgen of pas vanaf maandag of nog even later? RTL Nieuws meldt in ieder geval dat de maatregelen al vanaf morgenochtend ingaan. Hoe dan ook ziet het er niet goed uit voor de bioscopen en de filmliefhebbers die graag tegenover het witte doek zien.

De sluiting zou een harde klap zijn. De deuren zijn op dit moment al tot slechts 17.00 uur open met een beperkte capaciteit en nu zou ook dat verdwijnen in een periode dat bioscopen juist flink omzet zouden moeten gaan draaien.

Zo draait de megablockbuster Spider-Man: No Way Home pas net in de bioscopen en vanaf woensdag moeten onder meer The Matrix Resurrections en Clifford the Big Red Dog het aanbod verrijken.

NieuwsFilm