'Spider-Man: No Way Home' bevat stiekem een zesde Sinister Six-lid

'Spider-Man: No Way Home' bevat stiekem een zesde Sinister Six-lid

Let op: spoilers over Spider-Man: No Way Home.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Uit de marketing voor Spider-Man: No Way Home konden we al concluderen dat er vijf schurken uit het multiversum ten tonele verschijnen om het Peter Parker (Tom Holland) moeilijk te maken.

We krijgen Green Goblin, Doctor Octopus, Sandman, Lizard en Electro te zien. Zij maken allemaal de oversteek uit hun realiteit naar het Marvel Cinematic Universe, als een spreuk van Doctor Strange om de wereld de identiteit van Spidey te laten vergeten, helemaal mis gaat. Maar er zit stiekem een zesde schurk in.

Spider-Man: No Way Home-schurk
Er waren dus vijf schurken te zien in de film, die allemaal in de comics lid zijn van de Sinister Six, de schurkengroep die het Spider-Man heel vaak heel moeilijk maakt.

De zesde heeft geen ontmoeting met Tom Holland's Spider-Man: Eddie Brock, a.k.a. Venom. De spreuk van Doctor Strange leidt ertoe dat ook Brock uit zijn eigen universum verdwijnt en naar dat van ons getrokken wordt.

Hij zit in de film in een bar en ziet beelden van Spider-Man op televisie. Tijdens een geschiedenisles van een barman over Iron Man, Hulk en Thanos, verdwijnt 'ie weer uit het MCU. Wel blijft een spikkeltje van de symbiot over.

In de comics voegt Venom zich korte tijd bij Sandman's nieuwe versie van de Sinister Six om Spider-Man te doden. Wat hij probeert te doen samen met Sandman, Mysterio, Electro, Vulture en Alexei Kravinoff (de zoon van Kraven the Hunter).

NieuwsFilm

meest populair