Waarom die 'Pirates of the Caribbean 5'-cameo's helemaal platsloegen

Waarom die 'Pirates of the Caribbean 5'-cameo's helemaal platsloegen

Will Turner en Elizabeth waren ineens te zien. Dat was gek.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales bracht de helden Elizabeth en Will uit de oorspronkelijke trilogie terug. Maar dat gebeurde met een cameo die nogal plat sloeg. Eigenlijk hadden ze misschien wel beter niet in de film kunnen zitten.

Jack Sparrow staat centraal in de Pirates-films. Naarmate de franchise verder vorderde en men het zonder de andere hoofdpersonen Elizabeth Swann en Will Turner moest doen, bleek dat 't eigenlijk helemaal niet zo verstandig was om bijna volledig op Johnny Depps Jack Sparrow te leunen. En dus bracht dit vijfde deel de fanfavoriete personages terug.

Matige cameo
De cameo was bedoeld om het melodrama uit de franchise weer te herstellen en kijkers te trekken die afgehaakt waren na het tegenvallende vierde deel. Hij was dan ook al bekend voordat de film te zien was, maar helaas viel de cameo behoorlijk tegen.

Dat zal er deels mee te maken hebben dat hun niet eerder geziene zoon vooral centraal stond in de film en zijzelf echt een cameo hadden en meer niet. Orlando Bloom en Keira Knightley waren nauwelijks te zien tot het einde van de film.

Daarmee sloeg de film sowieso in bredere zin plat. Henry Turner bleek eigenlijk alleen maar aanwezig te zijn in Pirates 5 om een brug te vormen tussen de voorgaande films en deze nieuwe toevoeging. Los daarvan deed het 't einde van At World's End teniet. Die film eindigde namelijk met een mooie afgerond verhaal, dat een einde gaf aan Will en Elizabeth dat paste.

NieuwsFilm

meest populair