Ehh... de 'Rogue One'-regisseur heeft Carrie Fisher nooit ontmoet!?

Ehh... de 'Rogue One'-regisseur heeft Carrie Fisher nooit ontmoet!?

Carrie Fisher en Gareth Edwards zagen er elkaar nooit.

Een van de kritieken op Rogue One was gericht op het besluit om een digitale versie te maken van Peter Cushing's Grand Moff Tarkin. Zijn cameo was behoorlijk afleidend, en dat niet alleen: Mensen vroegen zich af hoe moreel het was om hem digitaal na te bootsen, al die jaren na zijn dood.

De familie van de legendarische acteur was akkoord met z'n verschijning in de Star Wars-prequel, maar echt nodig was het niet om hem postuum een CGI-verschijning in een scifi blockbuster die 22 jaar na zijn dood verscheen te geven.

Carrie Fisher ontmoeten
Aan het einde van Rogue One zag je ook Carrie Fisher's Princess Leia. Het jongere uiterlijk van de actrice werd geplakt op body double Ingvild Deila.

Helaas overleed Fisher twee weken nadat Rogue One in de bioscoop verscheen in december 2016. In een retroperspectief op de film gaf regisseur Gareth Edwards aan dat hij de actrice nooit heeft leren kennen.

"Het dichtste bij dat ik kwam, is dat ik de set van The Force Awakens mocht bezoeken en we daar een halve dag of iets rond hingen. Ik weet nog dat ik langs de trailers liep en Carrie uit de make-up trailer kwam. Ik geloof dat ze echt direct langs mij liep. Er stonden daar meer mensen, dus zij liep direct langs me om naar de set te gaan. Ik weet nog dat iedereen even stil stond en dacht: 'Oh mijn god! Dat was Carrie Fisher!"

NieuwsFilm

meest populair