Schrik niet! Dit is de engste film die er bestaat!

Schrik niet! Dit is de engste film die er bestaat!

Nieuw onderzoek naar de engste horrorfilms.

"Wat vind jij de engste film die je ooit hebt gezien?"[/i] is een vraag die jou vast wel eens een keer gesteld is. De keuze is misschien niet altijd even eenvoudig, zeker niet als je dol bent op horrorfilms. Nu is er de uitkomst van het onderzoek "Science of Scare Project".

Het onderzoek uit 2020 en vernieuwd in 2021 werd verricht door het platform met de naam BroadBandChoices. De partij mat dat de hartslag in BPM van kijkers terwijl ze een selectie van enge films zagen. Onderzoekers bepaalden de rusthartslag van de kijkers en maten vervolgens zowel nieuwe gemiddelden als tijdelijke BPM-pieken in de films.

De testgroep in 2020 was beperkt met vijftig deelnemers die in totaal vijftig horrorfilms kregen te zien. Ze zagen onder meer de klassiekers The Shining, The Thing en Halloween en modernere titels in het genre. In 2021 waren er 250 deelnemers die keken naar veertig films.

Welke film is het engst?
Uiteindelijk kwam in 2020 de film Sinister van regisseur Scott Derrickson en met Ethan Hawke als engste uit de bus.

In 2021 werd Sinister verwezen naar de tweede plaats. De eerste stek werd overgenomen door Host uit 2020 van regisseur Rob Savage. Overigens scoorde in 2020 en 2021 ook Insidious (2010) erg hoog.

Wat zeg jij? Kun jij je vinden in bovenstaande drie films, of weet jij engere films die uiteraard wel een beetje bekend zouden moeten zijn bij het grote publiek.



NieuwsFilm

meest populair