'Fantastic Beasts 3' gaat een grote ramp zijn voor dit fanfavoriete personage

'Fantastic Beasts 3' gaat een grote ramp zijn voor dit fanfavoriete personage

Het ziet er niet goed uit voor Jacob.

De eerste trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore laat zien dat Jacob Kowalski een eigen toverstaf krijgt van Dumbledore. En hoewel 't vooral grappig is, heeft J.K. Rowling in een interview alles opgezet voor tragiek.

Jacob is een van de beste vrienden van Newt Scamander. Maar hij is een muggle, iemand die geen toverkrachten heeft. Tegelijk weet 'ie wel van de toverwereld af en heeft 'ie magische beesten gezien, spreuken aanschouwt en is hijzelf ook betoverd geweest. In de trailer zien we dat 'ie eindelijk een eigen toverstaf krijgt.

Onheilspellende keuze
Rowling legde al eens uit dat muggles prima een toverstaf kunnen gebruiken. Maar de effecten zijn hoogst onvoorspelbaar. Zo bezien kan het dus gevaarlijk zijn voor Jacob om de staf te gebruiken en kan je je afvragen waar Dumbledore hem er een gaf.

J.K. Rowling vertelde in 2006 het volgende:

"Mensen hebben mij wel eens gevraagd wat er zou gebeuren als een muggle een toverstaf in handen zou krijgen. En het antwoord is: waarschijnlijk een ongeluk, maar mogelijk iets gewelddadigs. Want een toverstaf is in mijn wereld slechts een vehikel, iets dat helpt wat in een persoon zit naar buiten te brengen."

Jacob zou de toverstaf dus misschien wel kunnen gebruiken, maar het leidt tot mogelijk groot gevaar. Niet alleen voor hemzelf, maar ook de mensen om hem heen.

De vraag is daarmee ook heel sterk waarom Dumbledore hem dan een toverstaf geeft. Maar het zou grote gevolgen kunnen hebben in het verhaal van de film.

NieuwsFilm

meest populair