Deze actrice solliciteert om een rol in 'Mad Max: Furiosa'

Deze actrice solliciteert om een rol in 'Mad Max: Furiosa'

Mad Max: Furiosa krijgt geen rol voor Mackenzie Davis; dat had ze wel gewild.

Met Mad Max: Fury Road was Max Rockatansky ineens terug in de bioscoop. En hoe. Met de film had regisseur George Miller een zeldzaam goede actiethriller weten af te leveren; eentje waarvan vrijwel elk shot mooi was, en waar nog eens een verhaal in zat dat de moeite waard was ook.

Geen wonder dus dat er een vervolg besteld werd door Warner Bros., dat wel behoorlijk vertraagd raakte door gedoe over het uitbetalen van al dan niet gemaakte winst. Hoe dan ook, kwamen Miller en Warner Bros. eruit en kondigde Miller aan ditmaal met Mad Max: Furiosa te komen, een spin-off die draait om... je raadt het al: Imperator Furiosa.

De rol willen
Actrice Mackenzie Davis vertelt tijdens een interview met The Hollywood Reporter dat ze enorm heeft zitten hopen de rol te kunnen scoren, die nu naar Anya Taylor-Joy gaat.

"Ik zou mijzelf hier meer moeten beschermen, maar ik had het geweldig gevonden om Furiosa te spelen. Ik denk dat ik dat in 't voorbijgaan misschien eens heb gezegd tegen mijn manager," aldus Davis.

"Ik denk dat ik zoiets zei van: 'Ahrgh, dat had ik willen doen'. En toen werd natuurlijk Anya Taylor-Joy gecast en vond ik dat echt ongelofelijk. Ik dacht toen echt: 'Nee!' Dus ik had het geweldig gevonden om te doen. Maar er zijn zoveel goede rollen."

NieuwsFilm

meest populair