Aaron Sorkin: "Enkel homoseksuele acteurs voor homoseksuele rollen is een slecht idee"

Aaron Sorkin: "Enkel homoseksuele acteurs voor homoseksuele rollen is een slecht idee"

Ook Javier Bardem reageert op kritiek i.v.m. zijn casting in 'Being the Ricardos'

Het komt vandaag de dag wel vaker voor dat acteurs onder vuur komen te liggen wanneer ze een homo spelen in een film, terwijl ze zelf niet homoseksueel zijn. Aaron Sorkin, o.a. bekend van A Few Good Men en The Trial of the Chicago 7, vindt dit maar onzin.

Nog niet zo heel lang geleden kwam Viggo Mortensen onder vuur te liggen i.v.m. zijn regiedebuut Falling, waarin hij een homo speelt. Dit kan volgens sommige mensen niet. Ook Benedict Cumberbatch kreeg te horen dat hij niet een homoseksuele man had kunnen spelen in de sterk onthaalde The Power of the Dog.

Niet mee eens
Sorkin is het hier duidelijk niet mee eens. De regisseur van Being the Ricardos heeft het er tijdens een recent interview over, aangezien zijn laatste film ook kritiek kreeg voor het casten van de met een Oscar bekroonde Javier Bardem. De Spaanse acteur speelt namelijk de Cubaanse entertainer Desi Arnaz, maar ook dit schoot meerdere mensen in het verkeerde keelgat.

Sorkin vergelijkt deze situatie met die kritiek die acteurs krijgen wanneer ze gaan voor homoseksuele rollen: "Je kan je aangetrokken voelen door iemand, maar dan hoef je nog niet perse homo of hetero te zijn. Dus dit idee dat alleen homoseksuele acteurs homoseksuele personages zouden mogen spelen gaat mij iets ver..."

Bardem
Ook liet Sorkin zich uit over de rol van Bardem: "Nu krijg ik weer te horen dat alleen een Cubaanse acteur Desi zou moeten en mogen spelen? Ik denk dat dat een slecht idee is en ik vind het eerlijk gezegd ook best wel pijnlijk om te zien dat mensen uit de artistieke gemeenschap hiervoor onder vuur komen te liggen".

Bardem liet zich er vorige week eveneens over uit: "Ik ben een acteur. Dit is mijn werk, in de huid kruipen van mensen die ik niet ben. Wat doen we dan met Marlon Brando die de legendarische Vito Corleone speelt in The Godfather? Meryl Streep die in de huid kruipt van Margaret Thatcher in The Iron Lady of Daniel Day-Lewis in Lincoln? Moeten we dan zeggen: 'Je hebt een bepaald accent en daar hoor je thuis'. Dat is lastig..."

NieuwsFilm

meest populair