'Pirates of the Caribbean'-rechtszaak tegen Disney is weer springlevend

'Pirates of the Caribbean'-rechtszaak tegen Disney is weer springlevend

Heeft Disney Pirates of the Caribbean gejat?

Disney won ogenschijnlijk in 2019 de rechtszaak die tegen hen aangespannen werd rond de Pirates of the Caribbean-franchise. Maar de zaak is nu weer terug door de hoge rechtbank na een hoger beroep.

The Hollywood Reporter meldt dat de zaak weer springlevend is. Deze begon in november 2017 toen A. Lee Alfred II en Ezequiel Martinez Jr. Disney ervan beschuldigden dat de studio hun spec script van een piratenfilm over het personage Jack Sparrow gestolen had.

Pirates of the Caribbean-zaak
Het spec script had naar verluidt een andere invalshoek ten aanzien van het piartengenre en liet de gevreesde Davy Jones als grappenmaker zien, in plaats van de gevreesde piraat die we nu kennen.

In mei 2019 werd de zaak naar de prullenbak verwezen door een Amerikaanse rechtbank omdat het scenario (geschreven in 2000) en de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (uitgebracht in 2003) grote verschillen bevatten. Te grote verschillen wat de rechtbank betreft.

Maar de twee aanklagers gingen in beroep en nu stelt een hogere rechter dat het nog te vroeg was om te bepalen of de elementen die volgens hen gestolen waren inderdaad niet te veel overeen kwamen.

Daarmee staat de zaak dus weer helemaal open.

NieuwsFilm

meest populair