Deze films uit 2021 werden flink ondergewaardeerd

Deze films uit 2021 werden flink ondergewaardeerd

Prima films die links of rechtsom niet de juiste waardering kregen.

Er verschenen dit jaar weer heel wat films in de bioscoop en op streaming. Niet al deze films werden goed ontvangen. Soms juist wel door critici en soms alleen door het publiek. Hieronder vijf films die wisselend werden ontvangen en nu wat ondergewaardeerd aandoen. En let wel, we kijken naar de grotere films.

Don't Look Up

Regie: Adam McKay | Tomatometer: 55% | IMDb: 7,3 | Box office: $731.764 / Netflix

Deze dramakomedie van Adam McKay en Netflix is gewoon heerlijk vermaak, met prachtige rollen van een topcast. De kritiek is dat de film onevenwichtig zou zijn. Het lijkt er verdacht veel op dat veel van dat 'onevenwichtige' met opzet is. Het publiek is in ieder geval een stuk enthousiaster.


Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren.

The Green Knight

Regie: David Lowery | Tomatometer: 89% | IMDb: 6,6 | Box office: $18,9 miljoen / Prime Video

Amazon Studios pikte deze film op en voorafgaand aan de release op Prime Video draaide de avonturenfilm kort in de bioscoop. Nu blijkt juist het publiek minder enthousiast dan de critici. Terecht? Nee, de film zit prachtig in elkaar en zou toch wat meer gewaardeerd mogen worden. Ook door het grote publiek.


The Green Knight is een epische fantasy-avonturenfilm die gebaseerd is op de tijdloze legende van koning Arthur. In de film zien we hoe Sir Gawain (Patel), Arthurs roekeloze neef, op avontuur gaat om de mysterieuze Green Knight, een gigantische tegenstander met groene huid, tegen te gaan. Tijdens zijn reis krijgt Gawain te maken met geesten, reuzen, dieven en andere gevaarlijke figuren.

The Last Duel

Regie: Ridley Scott | Tomatometer: 86% | IMDb: 7,5 | Box office: $30,5 miljoen

Deze ijzersterke historische actiedrama van Ridley Scott verdiende zeker meer. Het grote publiek liet de film helemaal links liggen en dat is toch erg jammer. De film, met $100 miljoen wel erg prijzig, verscheen recent nog op Disney+ en hopelijk worden daar een hoop liefhebbers gevonden.


In The Last Duel ga je terug naar het Frankrijk in de 14e eeuw. De ridder Jean de Carrouges keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst een oude vriend van de ridder als dader aan. Deze schildknaap beweert echter dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

The Little Things

Regie: John Lee Hancock | Tomatometer: 45% | IMDb: 6,3 | Box office: $29,8 miljoen / HBO Max

Deze actiethriller van John Lee Hancock is prima vermaak met rollen voor onder meer Denzel Washington, Jared Leto en Rami Malek. Toch was de ontvangst mager en dat is wat gek. Zeker even kijken als je hem nog niet hebt gezien.


De uitgebluste hulpsheriff Deke heeft een oog voor details en sleept een geheim met zich mee. Tijdens zijn onderzoek naar een seriemoordenaar werkt hij samen met Baxter, een topinspecteur uit Los Angeles. Deke werkt niet volgens het boekje waardoor Baxter voor moeilijke keuzes wordt gesteld.

The Tomorrow War

Regie: Chris McKay | Tomatometer: 52% | IMDb: 6,6 | Prime Video

Deze grootse $200 miljoen kostende scifi-actiefilm met onder meer Chris Pratt is ook prima vermaak en verdiende eigenlijk een groot scherm. Wat de film niet verdiende was de zwakke ontvangst. De film zou een prima start kunnen zijn van een franchise.


Het lot van een oorlog uit de toekomst berust op de schouders van een man, die geesten uit zijn verleden het hoofd moet zien te bieden. De mensheid verliest een strijd met buitenaardse wezens. In een poging die bizarre oorlog alsnog te winnen, bedenken wetenschappers een manier om soldaten uit het verleden te halen naar de toekomst, zodat zij kunnen vechten.

Wat zeg jij? Welke films zou jij van dit lijstje schrappen, of juist toevoegen?

NieuwsFilm

meest populair