'Jurassic World: Dominion'-regisseur Colin Trevorrow gaat film over Atlantis maken

'Jurassic World: Dominion'-regisseur Colin Trevorrow gaat film over Atlantis maken

Tijdens een recent interview laat de filmmaker zich erover uit.

Colin Trevorrow heeft net pas goed en wel de opnames afgerond van Jurassic World: Dominion, maar hij weet nu al wat zijn volgende project wordt, namelijk een film over Atlantis.

Het mythische eiland zou volgens de legende door de hoogmoed van zijn bewoners naar de boden van de oceaan gezonken zijn. Het is al een tijdje geleden dat er een film gemaakt werd over Atlantis, maar daar wil Trevorrow dus verandering in brengen.

Hoog tijd
Zo zegt de regisseur: "Ik denk dat de tijd rijp is voor een verhaal over een beschaving in verval die aan de onze doet denken, waarover een jongere generatie zich plots moet ontfermen".

Trevorrow weet al ongeveer wat hij wil laten zien. Zo zal 'zijn' Atlantis een eiland in de Indische Oceaan zijn en een 'multiculturele beschaving met zijn eigen geavanceerde technologie'. Zo vervolgt hij: "Mijn hele leven ben ik al gefascineerd geweest door Atlantis. Het is voor mij het enige dat dino's evenaart".

"Ik denk dat ik de neiging heb om terug te grijpen naar het verleden. Het Atlantis-verhaal speelt zich af in een tijd waarin er voor het eerst sprake was van technologie en er wezens leefden die nu uitgestorven zijn. Dat en vele andere dingen vind ik zo fascinerend. Ik ben een echte Atlantis-nerd en kan niet wachten om eraan te beginnen!"

NieuwsFilm

meest populair