Terugkeer Michael Keaton als Batman heeft goede reden

Terugkeer Michael Keaton als Batman heeft goede reden

Keaton in zowel The Flash als Batgirl.

Volgend jaar zal acteur Michael Keaton (Birdman, Spotlight) weer te zien zijn als Bruce Wayne a.k.a. Batman. Hij speelde de rol twee keer in de twee Batman-films Batman en Batman Returns van regisseur Tim Burton. Die films verschenen in 1989 en 1992. Maar waarom keert hij terug?

In gesprek met Variety legde Keaton uit dat hij al tijden nieuwsgierig was naar het opnieuw omslaan van de cape en dat hij het gevoel had dat de tijd eindelijk rijp was. "'Hoe zou dat zijn?' of 'Wat als ik dat nog een keer moest doen?'" herinnerde de acteur zich.

Een goede reden voor terugkeer
"Alleen omdat ik nieuwsgierig was, betekende niet dat ik het zou doen. Dus het heeft lang geduurd, eerlijk gezegd," aldus Keaton. "Ik zeg niet zomaar dat ik het zou gaan doen. Het moet goed zijn. En er moet een reden voor zijn."

Die reden verklapt Keaton niet in het interview. Dit komt waarschijnlijk door een combinatie tussen de verhaallijn in The Flash en de hoogte van de financiële vergoeding. Het wordt wel duidelijk dat Keaton zich daar goed bij voelt.

Keaton keert in 2022 overigens twee keer terug als Bruce Wayne. Na The Flash zal de acteur ook te zien zijn in Batgirl van Bilall Fallah en Adil El Arbi, die in 2022 op HBO Max moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair