'Spider-Man: No Way Home' was al lang maar had véél langer kunnen zijn

'Spider-Man: No Way Home' was al lang maar had véél langer kunnen zijn

De schrijvers moesten materiaal schrappen.

Spider-Man: No Way Home is nu in de bioscoop te zien. De film duurt al zo'n 2,5 uur, waarmee deze een van de langste Marvel Studios-films tot nu toe is.

Gek is die lange speelduur niet, aangezien de film barstensvol fanservice en amusante momenten zit. Volgens een van de schrijvers moest desalniettemin heel wat materiaal geschrapt worden.

Heel veel schrappen
Tijdens een interview met Discussing Film vertelde co-schrijver Erik Sommers dat het moeilijk was om balans te zoeken tussen de alsmaar groeiende cast van de film en de reis die gefocust moest blijven op Peter Parker.

"Aan het einde van de dag is het een Spider-Man film. Je moet het verhaal van Peter Parker vertellen en alles moet ten dienste van dat verhaal staan. Dus zijn er veel pijnlijke beslissingen om te maken. Zo zijn er momenten waarop je denkt: 'dit zou ik willen doen', of 'zou het niet geweldig zijn als deze twee schurken dit kunnen doen?' Maar het moet in dienst staan van de reis van Peter en de boel moet in beweging blijven. Er waren zeker een boel 'darlings', van die kleine momentjes waar je echt van houdt, die we los moesten laten."

Die balanceeract was volgens Sommers om moeilijk om vol te houden. Maar wel eentje die belangrijk was en uitdagend. "We zochten soms echt naar kansen voor die momenten". Uiteindelijk is "telkens weer naar die momenten gekeken, in een poging uit te vogelen hoe de boel op organische wijze in elkaar paste. We zochten geen dingen om te doen, gewoon om het doen."

NieuwsFilm

meest populair