Sony wil dat 'Spider-Man: No Way Home' de Oscar voor Beste film wint

Sony wil dat 'Spider-Man: No Way Home' de Oscar voor Beste film wint

Is dat een realistische verwachting?

De superheldenfilm Spider-Man: No Way Home doet het ontzettend goed sinds de aftrap in de wereldwijde bioscoopzalen. De eerste film in het Marvel Cinematic Universe die het Multiverse openzet, werd ook bijzonder goed ontvangen door de critici. Sony wil de Oscar voor Beste film.

Tot op heden zijn er maar weinig superheldenfilms genomineerd voor de Oscar voor beste film. Joker en Black Panther stonden nog niet eens zo lang tussen de genomineerden in de categorie 'Best Motion Picture of the Year'. Een film als The Dark Knight werd in 2009 niet genomineerd.

Sony wil Oscar voor Spider-Man: No Way Home
Volgens The Hollywood Reporter gaat het team (o.a. Sony Pictures en Marvel Studios) achter de film zich hard maken voor een Oscarnominatie voor Beste film. De film zou aangeboden worden op de exclusieve streamingdienst van de Academy en er zou een grote "For Your Consideration"-campagne gestart gaan worden, met exclusieve screenings, Q&A's en interviews.

Of dit zin heeft? Waarschijnlijk niet. Heel misschien krijgt de film een nominatie, maar een winst zit er waarschijnlijk sowieso niet in. Die gaat eerder naar een film als The Power of the Dog, Belfast, Licorice Pizza, The Tragedy of Macbeth of CODA.

Ontzettend goed ontvangst
Met 94% (7.90/10) op de Tomatometer en 99% (4.9/5) als Audience Score op staat de film er goed voor op Rotten Tomatoes. Op de IMDb staat de film een 8.9/10 na 258k stemmen en de Cinemascore kwam uit op de maximale A+. FT-recensent Hessel de Groot gaf de film 4 van de 5 sterren.

Daarnaast wordt No Way Home één van de best bezochte ooit. De film startte wereldwijd met een omzet van $601 miljoen, zonder te te zien zijn in China en in een periode waarin de wereld te maken heeft met lokale coronamaatregelen. De film kan komende weken doorgroeien naar een score tussen de $1,5 en 2 miljard.



NieuwsFilm

meest populair