Fun Fact: Dit kostuum van Arnold Schwarzenegger was een hel om te ontwerpen

Fun Fact: Dit kostuum van Arnold Schwarzenegger was een hel om te ontwerpen

En dat is allemaal de schuld van Marvel...

Heb je afgelopen weekend ook weer de nodige traditionele Kerstfilms bekeken? Grote kans dat de familiecomedy Jingle All The Way uit 1996 met Arnold Schwarzenegger daartussen zat.

In de film, die dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert, van regisseur Brian Levant (Beethoven, The Flintstones, Snow Dogs, The Spy Next Door) speelt Arnie een huisvader die wanhopig probeert om een uitverkochte pop van actiefiguur Turbo Man te bemachtigen voor zijn zoontje.

Achteraf vertelt Levant hoe moeilijk het was om een kostuum voor deze Turbo Man te ontwerpen. Het leek een relatief makkelijke taak, maar een bestaande stripheld lag onbewust telkens dwars.

Levant tegen Sci-Fi Now: "We bedachten een latexpak dat een soort kruising was tussen een concorde en een '69 Cadillac met velgen en verlichting. We gooiden dit allemaal bij elkaar en creëerden de ultieme nieuwe held. Toen realiseerden we ons dat hij te veel aan Iron Man deed denken".

Resultaat
Na ongetwijfeld vele nachten waarbij talloze varianten op het kostuum werden getekend, werd uiteindelijk een balans gevonden, zie hieronder.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair