Elijah Wood krijgt nog vaak het schaamrood op de kaken van dit 'Lord Of The Rings'-aspect

Elijah Wood krijgt nog vaak het schaamrood op de kaken van dit 'Lord Of The Rings'-aspect

Dat kan je toch niet maken!

Acteurs hebben allemaal zo hun eigen benadering om een verhaal of personage tot leven te brengen, zo ook Elijah Wood toen hij gecast werd als Frodo in de Lord of the Rings-trilogie.

Hij begon met het lezen van het eerste boek van schrijver J.R.R. Tolkien om zijn versie van Frodo te creëren voor het script van Peter Jackson.

Nu we inmiddels bijna twee decennia verder zijn en de 'Middle Earth'-films zo'n beetje als het hoogtepunt van de 21-eeuwse cinema worden gezien, geeft Wood toe dat hij (schandalig) nooit meer verder is gekomen dan die paar hoofdstukken uit het eerste boek:

Schaamrood op de kaken
"Het is compact, uitgebreid en ongelooflijk literair en mooi, maar zwaar. Ik vond het belastend om te lezen en tegelijk aan mijn performance te werken. Ik draaide mijn focus min of meer gewoon om".

"Ik vertrouwde op het proces en heb vandaag de dag nog steeds de boeken niet gelezen. En natuurlijk is dat belachelijk. Het is zo dom".

Amazon Studio's ontwikkelt momenteel een televisieserie, gebaseerd op The Lord of the Rings. Wanneer deze te zien is, is nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair