Zwak ontvangen 'The Matrix Resurrections' wordt massaal gedownload

Zwak ontvangen 'The Matrix Resurrections' wordt massaal gedownload

Tja, dan ben je commercieel al snel een flop...

The Matrix Resurrections was één van de vele films waar op het randje van de jaarwisseling reikhalzend naar uit werd gekeken.

Inmiddels lijkt het vierde deel in de franchise een beetje tegen te vallen en ook de kassa-opbrengsten blijven wat achter, maar dat is niet zo gek met een knaller als Spider-Man: No Way Home tegenover je.

Toch zijn er genoeg mensen die hem graag willen zien. Enige probleem is dat de meesten er niet voor betalen. Afgelopen week was The Matrix Resurrections zelfs de meest gedownloade titel.

Met een gelijktijdige release op HBO Max, kon de film binnen enkele uren in HD-kwaliteit op verschillende torrent-sites worden geplaatst.

Dit betekent dus dat veel kijkers zonder HBO Max de film makkelijk ergens vandaan kunnen stelen in plaats van betalen voor een nieuw streamingabonnement. En dat is helaas wat er in grote getale gebeurt.

Doel bereikt, het levert alleen bar weinig op
The Matrix Resurrections is het laatste project in het plan van Warner Bros. waarmee ze hun grootste releases in 2021 zowel in de bioscoop als op streaming uitbrachten in de hoop het thuispubliek te bereiken dat zich (nog) niet veilig voelde om weer naar de theaters te gaan.

NieuwsFilm

meest populair