James Cameron bevestigt urban legend over hoe hij 'Aliens' pitchte

Geld.

Als je fan bent van James Cameron, bestaat er een kans dat je het verhaal kent van hoe hij Aliens gepitcht zou hebben. Dat verhaal werd nooit bevestigd, tot nu.

Het verhaal gaat dat Cameron 20th Century Fox bezocht met een hele eenvoudige twist. Hij schreef naar verluidt de titel van de film op een white board en voegde een 'S' toe. En die 'S' maakte hij vervolgens tot een dollarteken.

Is het echt zo?
Jarenlang was dat een verhaal dat gewoon rond ging en waarvan niemand zeker wist of het nou echt was. Maar nu bevestigt Cameron het:

"Ja, het klopt," begon Cameron tijdens een interview met CinemaBlend. "Dat kwam gewoon ineens in mij op, toen in dat moment. Het was denk ik op de achterkant van een script of een of andere presentatie-document. misschien wel een versie van het script."

"Ik zei: 'Ik heb een idee voor de titel. En dat luidt als volgt'. En ik schreef 'Alien' in grote blokletters. Plaatste die S op het einde en liet het aan hen zien. Ik zei: 'Ik wil het Aliens noemen, omdat we niet met maar één alien te maken hebben. We hebben te maken met een leger en dat is het grote onderscheid. Dat is heel eenvoudig en heel visueel'. En ik zei: 'Maar dit is waar het tot gaat leiden'. En toen trok ik twee strepen door de S om er een dollarteken van te maken. Dat was mijn pitch. En blijkbaar werkte het want ze gingen erin mee. Ze stelden er nooit vragen over."

NieuwsFilm

meest populair