'The Matrix Resurrections' was wel degelijk van plan Hugo Weaving terug te halen

'The Matrix Resurrections' was wel degelijk van plan Hugo Weaving terug te halen

Hugo Weaving had toch terug kunnen keren als Agent Smith.

Toen de vierde Matrix-film werd aangekondigd en de cast bevestigd werd, krabden vermoedelijk heel wat fans over hun hoofd. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss (wiens personages dood gingen in de vorige film) bleken beiden terug te keren.

Extra opmerkelijk was dat sommige andere personages ook terug keerden, maar gespeeld door andere acteurs. Nu blijkt dat dit oorspronkelijk niet het plan was voor een van de personages die je weer kan zien. Let op: Vanaf hier volgen SPOILERS voor de film.

Oorspronkelijk castlid
"Die nieuwe Morpheus was er vanaf het begin," onthulde een van de schrijvers, Aleksandar Hemon, tijdens een interview met io9. "Tijdens mijn korte carrière in de filmindustrie, heb ik geleerd dat het een wereld van noodmaatregelen is. Sommige mensen tekenen, of ze tekenen niet, en dingen kunnen veranderen. Dus we schreven bepaalde rollen - daar kan ik weinig over zeggen - maar we schreven een personage voor iemand anders om te spelen."

Dat bleek niet mogelijk te zijn. "Er waren vroege gesprekken met Hugo Weaving. Maar het bleek niet uit te werken. En dus werd Agent Smith anders, zoals hij ook anders is in de film en daardoor maakt het ook niet uit door wie hij gespeeld werd."

Achteraf is Hemon hier ook blij mee: "Jonathan Groff is buitengewoon in die rol. Hij voegde een dimensie toe die ik niet had kunnen voorzien toen we nog aan het schrijven waren. Er zit meer emotionele emotionaliteit in de film en hij past in dat patroon."

NieuwsFilm

meest populair