'Spider-Man: No Way Home'-schrijvers over de plotgaten

'Spider-Man: No Way Home'-schrijvers over de plotgaten

De film Spider-Man: No Way Home had er een paar.

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Peter Parker was iets te onvoorzichtig toen hij Doctor Strange vroeg een spreuk uit te spreken die de wereld zijn superheldenidentiteit zou moeten doen vergeten. Dat is de voornaamste verhaallijn van Spider-Man: No Way Home.

Aan het einde van de film wil Peter dat iedereen vergeet wie hij überhaupt is. Na de dood van Aunt May is dat de enige manier om MJ, Ned en miljarden onschuldige levens te redden. De spreuk werkt, en iedereen vergeet wie Peter Parker is. Natuurlijk vroegen fans zich af wat dat voor gevolgen heeft: betaalt Peter nog wel belastingen? En mag hij een rijbewijs hebben? En hoe zit dat met de foto's waar hij ooit op te zien was?

Hoe zit het?
No Way Home-schrijvers Erik Sommers en Chris McKenna vertellen in een interview dat dit volgens hen uitgelegd moet worden in toekomstige films.

"We hebben besloten om het op een bevredigende manier te proberen te regelen en ons daarom vooral te richten op de emotie," aldus Sommers tegenover Variety. "Als mensen vragen hebben over alle details die niet beantwoord zijn hier, komen daar hopelijk later wel antwoorden op."

McKenna: "Natuurlijk is er wat magisch redactiewerk verricht. Maar we wilden niet dat mensen zich daar te veel op zouden moeten richten bij het kijken van de film. We wilden vooral dat hij het laatste deel van het offer was en moest twijfelen: 'wil ik ze alles vertellen? Kan ik mijn vrienden terug proberen te halen?'"

NieuwsFilm

meest populair