Voormalig Disney-baas vindt dit verreweg de beste aankoop van z'n studio

Pixar was briljant.

Bob Iger is dan wel opgestapt als CEO van The walt Disney Company; zijn nalatenschap zal nog decennia van invloed zijn op de filmstudio. Onder hem werd namelijk immense groei ingezet en werd het Mouse House dominant in het culturele landschap.

Onder begeleiding van Iger rondde Disney heel wat overnames af: die van Lucasfilm, Pixar, Marvel Studios en 20th Century Fox. En de filmstudio nam een groter aandeel in Hulu, legde de grondvesten voor Disney+ en begon voort te bouwen op de decennia aan animatiefilms die veranderd werden in live-action blockbusters.

Het grootste besluit
Iger was pas twee maanden CEO toen onthuld werd dat Disney besloten had om Pixar over te nemen in een deal met een waarde van 7,4 miljard dollar.

Da's tweemaal zoveel als de filmstudio betaalde voor Lucasfilm of voor Marvel Studios. Iger vertelde tegenover CNBC dat dit zijn beste keuze was als CEO:

"Ik ben trots op de keuzes die we gemaakt hebben. De overnames, en ik zou zeggen met name die van Pixar, is de belangrijkste. Dat komt bovenal omdat het ons op het pad zette waarin we bereikten wat ik wilde bereiken, namelijk een schaalvergroting als het op het vertellen van verhalen aankomt. Waarschijnlijk was dat het beste. Wat ik wilde, was een signaal aan iedereen bij Disney sturen dat het een nieuwe dag was en we meer open stonden voor samenwerkingen. Die creativiteit was de belangrijkste strategie voor het bedrijf. En Pixar vertegenwoordigde originele verhalen, kwaliteit en creativiteit van het hoogste niveau."

NieuwsFilm

meest populair