'Fantastic Beasts 3' herhaalt grote fout van Dumbledore

'Fantastic Beasts 3' herhaalt grote fout van Dumbledore

Dumbledore doet iets niet heel slims.

De trailer die verscheen voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore laat zien dat het bekende schoolhoofd van Hogwards een fout die hij in de oorspronkelijke Harry Potter-films maakte, eerder ook al gemaakt had.

In de nieuwe trailer zie je hoe Jacob Kowalski samen met de Scamander-broers vertrekt op een queeste om Gellert Grindelwald te verslaan. En dat terwijl het personage een muggle is. Niet alleen krijgt Jacob de taak om zich bij deze tovenaars te voegen, ook geeft Dumbledore hem een toverstaf.

Grote fout
Jacob heeft al sinds het begin van de prequelserie een grote plek. Hij pikte ooit het magische koffertje van Newt Scamander op. En raakte verzeild in een gevaarlijke zoektocht naar magische beesten. Dat was al roekeloos, maar het ging door. De reis die Jacob nu onderneemt, zien we hem lijnrecht tegenover Grindelwald komen te staan - een tovenaar die erop gericht is om niet-magische mensen uit te moorden.

De trailer laat zien dat Dumbledore dat steunt. Hij geeft Newt zelfs een tovenaar. Een vrij roekeloos besluit en misschien ook wel een grove fout. Maar wel een fout die Dumbledore later ook maakt.

In Harry Potter and the Sorcerer's Stone komt het trio van Harry, Ron en Hermione terecht in de Forbidden Forest, samen met Draco. De straf werd uitgedeeld door professor McGonagall, maar Dumbledore moet zich daar bewust van zijn geweest.

Het is zelfs een fantheorie dat Dumbledore Harry bewust het bos in stuurde, omdat hij wist dat Voldemort daar in de schaduwen verkeerde en dit een manier was om die kennis te bevestigen. Bovendien was het nogal roekeloos om kids het bos in te sturen, ondanks de gevaren daar.

NieuwsFilm

meest populair