Daniel Craig over het schokkende einde van 'No Time to Die'

Daniel Craig over het schokkende einde van 'No Time to Die'

Wat was het belangrijkste om te laten zien?

Een van de grootste vragen voorafgaand aan No Time to Die was hoe Daniel Craig afscheid zou nemen van zijn inocnische personage. Voor wie de film heeft gezien, weet hoe dat gebeurt. Moet je de film nog altijd zien: ja, er volgen SPOILERS.

"Ik denk dat het belangrijkste was dat we een tragische situatie wilden creëren. Het idee dat er een onoverkomelijk probleem is, dat er een grotere kracht in het spel is en dat niemand er iets aan kan doen," vertelde Craig in gesprek met Variety.

Geen reden meer om te leven
"En de grotere kracht is Savins wapen. Het enige dat Bond in het leven houdt, is om bij de mensen te zijn van wie hij houdt. Maar hij kan niet bij hen zijn, en daarom is er niets meer om voor te leven," vervolgde de vijfvoudig Bond-acteur.

"Hij zou hun leven in gevaar brengen, en dat is het laatste wat hij wil doen. Dat element was ongelooflijk belangrijk om te verwerken in het verhaal, omdat het niet als een willekeurige situatie aan kon voelen," aldus Craig.

"Het moest gewicht hebben. Zonder zou het niet werken. En als we dat gewicht niet hadden gehad, denk ik niet dat we het zouden hebben gedaan. We zouden een andere manier hebben gevonden om het te ëindigen."

En over de toekomst van James Bond. Als je bij de aftiteling blijft, staat er "James Bond zal terugkeren." Dus ben niet bang..." zei Craig in gesprek met Variety.

NieuwsFilm

meest populair