'The Matrix Resurrections' bereikt een belangrijke mijlpaal aan de box office

'The Matrix Resurrections' bereikt een belangrijke mijlpaal aan de box office

Maar of The Matrix Resurrections een succes wordt?

Ondanks lockdowns en dreiging die uitgaat van de omikron-variant van het coronavirus, doen grote franchisefilms het prima aan de box office. Niet alleen beleefde Spider-Man: No Way Home het tweede beste openingsweekend aan de box office na Avengers: Endgame, ook werd het de 12de film aan de wereldwijde box office.

Een andere film die nu een mooie box office mijlpaal bereikt is The Matrix Resurrections. Hoewel de nieuwe Matrix-film van regisseur Lana Wachowski niet in de buurt komt van het succes van de webslingeraar van Marvel Studios en Sony Pictures, verdiende deze film alsnog 100 miljoen dollar aan de box office.

The Matrix Resurrections box office
30,9 miljoen dollar van de box office komt uit de Verenigde Staten en 75,1 miljoen dollar de rest van de wereld. Dat is ergens best indrukwekkend als je je realiseert dat de film tegelijk op HBO Max uitkwam.

Warner Bros. bepaalt naar eigen zeggen het succes dan ook niet aan de hand van de box office prestaties, maar aan de hand van meer factoren, waar het succes van een film op HBO Max ook deel uitmaakt.

Naar verluidt kostte The Matrix Resurrections zo'n 190 miljoen dollar om te maken. Als je het helemaal plat slaat, moet de film vermoedelijk meer dan 380 miljoen dollar opbrengen aan de box office om succesvol te kunnen zijn.

NieuwsFilm

meest populair