Michael Keaton: "Dit is de reden waarom ik niet terugkeerde voor Batman Forever"

Michael Keaton: "Dit is de reden waarom ik niet terugkeerde voor Batman Forever"

Een meningsverschil met de regisseur.

Michael Keaton keert opnieuw terug als Batman in The Flash, nadat hij in het verleden al twee keer te zien was als de geliefde superheld. De acteur speelde namelijk de hoofdrol in het tweeluik van regisseur Tim Burton, genaamd Batman en Batman Returns. Nu laat Keaton weten waarom hij niet terugkeerde voor een nieuw avontuur.

Keaton had namelijk opnieuw de Dark Knight mogen en kunnen spelen in Batman Forever van regisseur Joel Schumacher, maar de twee bekendheden werden het maar niet eens over wat er zou moeten gebeuren.

Reactie
Zo zegt Keaton dat voor hem altijd de prioriteit lag bij het spelen van Bruce Wayne en niet zo zeer op Batman: "Iedereen heeft het voortdurend over Batman, maar ik zei altijd: 'Jullie zien het verkeerd. Alles draait rond Bruce Wayne en de vraag: 'Wat voor een persoon kan een superheld als Batman worden?'"

Keaton vervolgt door te zeggen dat hij en Schumacher niet op dezelfde golflengte zaten wat de aanpak van het personage betreft. Zo wilde de filmmaker ook een iets luchtigere richting uitgaan, maar dat zag Keaton niet zitten.

Duister
"Ik heb meerdere keren geprobeerd Joel Schumacher op andere ideeën te brengen, maar hij hield voet bij stuk" vervolgt Keaton. "Hij vroeg me waarom ik wilde dat het verhaal zo donker en somber moest zijn, waarop ik dan weer zei: 'Wacht even, weet je eigenlijk wel hoe Bruce Wayne Batman is geworden? Heb je de comics wel gelezen? Het is namelijk vrij eenvoudig'...". Uiteindelijk nam Val Kilmer dus het stokje over.

NieuwsFilm

meest populair