Toch nog meer problemen voor bioscopen na uitstel voor 'Morbius'?

Toch nog meer problemen voor bioscopen na uitstel voor 'Morbius'?

De pijnlijke tijden lijken niet voorbij te zijn.

Afgelopen maandag was er het uiterst teleurstellende nieuws vanuit Sony Pictures dat de release van Morbius weer uitgesteld was. De release staat nu gepland voor 1 april 2022.

Er werd door Sony geen specifieke reden genoemd voor het uitstel, maar het is verre van de eerste keer dat de release vertraagd is. Driemaal eerder werd Morbius uitgesteld. Fans speculeren nu dus wat de reden achter het uitstel is en het doet de vraag rijzen: worden er nog meer grote releases uitgesteld de komende tijd?

Wel of niet?
Het korte antwoord is dat het er van af hangt. Op dit moment weet de omicron-variant meer mensen te besmetten dan de vorige delta-variant die dominant was. Het aantal coronagevallen neemt toe, waarmee uiteindelijk ook het aantal ziekenhuisopnames lijkt toe te nemen.

Als Morbius echt is uitgesteld wegens omicron-vrees, is de volgende vraag hoe het hierna gaat. In de Verenigde Staten zegt Dr. Anthony Fauci (een beetje de Amerikaanse Jaap van Dissel) dat de huidige golf z'n piek in de loop va eind januari zal bereiken.

De kans is daarmee groot dat een boel filmreleases die voor januari en februari gepland staan uitgesteld worden. De hoop is natuurlijk dat dit niet het geval zal zijn, maar hoe het loopt hangt er maar van af hoe corona zich verder ontwikkelt de komende tijd.

Het bijzondere succes van Spider-Man: No Way Home aan de box office maakt het tegelijk de vraag of een film nog echt uitgesteld moet worden. Is het wel nodig? Tegelijk kunnen we concluderen dat dit het vooral belangrijk is om uiterst flexibel te zijn gezien de situatie van de afgelopen twee jaar.

NieuwsFilm

meest populair