Netflix ziet een van zijn grootste concurrenten definitief verdwijnen

Netflix ziet een van zijn grootste concurrenten definitief verdwijnen

Het einde van het Popcorn Time-tijdperk is hier.

Popcorn Time, een illegale streamingdienst van films en series, is definitief stopgezet. Dat hebben de anonieme ontwikkelaars achter de site, die ooit werd omschreven als 'de grootste concurrent van Netflix', laten weten aan het Amerikaanse Bloomberg.

"Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten", zei Netflix-topman Reed Hastings in 2015 nog.

De oprichters van Popcorn Time verlieten hun site na de lancering, onder juridische dreigingen van filmstudio's, al snel. De code van de dienst was echter open source, waardoor andere ontwikkelaars gemakkelijk nieuwe versies konden opzetten.

Maar nu wordt de stekker dus definitief uit Popcorn Time getrokken. Dat blijkt uit een bericht op de website. Een grafiek die bij het 'afscheidsbericht' staat toont aan dat de interesse in de illegale streamingdienst al lang dalende was.

Strijd tegen aanbieders illegale content
Piraterij is nog altijd een groot probleem voor Hollywood. De filmindustrie loopt jaarlijks miljarden dollars mis door deze illegale praktijken. Door de pandemie kwam illegale content nog sneller beschikbaar, omdat veel blockbusters direct op streamingdiensten werden aangeboden en niet (alleen) in de bioscoop.

Veel Hollywoodstudio's hebben de afgelopen jaren een eigen streamingdienst gelanceerd of hebben die in ontwikkeling. Daardoor kunnen gebruikers gemakkelijk hun favoriete content vinden. De komst van al die verschillende platformen leidt echter ook tot versnippering, hetgeen piraterij mogelijk weer in de hand kan werken.

NieuwsFilm

meest populair